Kuntosali
Hevosopistolla on kuntosali, joka on opiskelijoiden käytössä.

Ratsastuskoulu
Hevosopiston ratsastuskoulusta opiskelijat voivat varata tunteja. 

Kansalaisopisto
Jokiläänin kansalaisopisto järjestää Ypäjällä kursseja muun muassa kielissä, kädentaidoissa liikunnassa. Kurssit on esitelty kansalaisopiston esitteessä.

Ypäjän kunnankirjasto toimii osoitteessa Perttulantie 22.

Ypäjän lähellä sijaitsevat sekä Forssan että Loimaan kaupungit, joista löytyy paljon tekemistä sitä kaipaaville. Kaupunkien teatterit, uimahallit, elokuvat, jääkiekko-, ringette, suunnistus-, pesäpallo-, voimistelu-, keilaus-, lentopallo- ja golfseurat tarjoavat ajanvietettä vapaa-aikana. Kaupungeissa toimii myös erilaisia kuoroja, kuntosaleja ja paljon muuta.

Autokoulu
Forssan Autokoulu Oy järjestää ajokorttikursseja myös Ypäjän Hevosopistolla. Autokoulu toimii luokkatilassa Potku (Oppilasruokalan alakerrassa). Kurssien alkamisajankohdista voit tiedustella puh. (03) 4222 222. Autokoulun oppitunnit ja ajotunnit suoritetaan Hevosopiston opetuksen ulkopuolisina aikoina.


Tutor-toiminta

Hevosopistolla toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat voivat toimia tutoreina. Tutortoimintaan sisältyy uusien opiskelijoiden perehdyttäminen koulun tapoihin ja auttaminen sopeutumaan kouluun, ikätovereiden tuen tarjoaminen sekä osallistuminen koulun teemapäivien ja rekrytointien järjestämiseen. Tutorit koulutetaan tehtäväänsä ja he osallistuvat tutorleirille ja erilaisiin edustustehtäviin. Tutortoiminnasta saa osaamispisteitä valinnaisiin tutkinnon osiin.


Opiskelijakunta

Hevosopistolla toimii opiskelijakunta. Jäsenmaksua ei kerätä. Opiskelijakunnan tehtävänä on edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa, vaikutusmahdollisuuksia ja osallistumista sekä kehittää Hevosopiston opiskelijoiden ja Hevosopiston välistä yhteistyötä. Opiskelijakunnan kautta opiskelija voi osallistua oppilaitoksen toimintaan ja kehittämiseen sekä vaikuttaa opiskelijoiden yhteisiin asioihin. Opiskelijakunnan toiminnan toteutumisesta vastaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja jäseniä.