Valmennuskeskus

Hevosurheilun valtakunnallinen valmennuskeskus

Valmennuskeskuksessa voi valmentautua, harjoitella, kilpailla ja opiskella lähes kaikissa hevosurheilun lajeissa. Hevosurheilun valmennuskeskus tuottaa ja ylläpitää hevosurheilun palveluja ja tukipalveluja.

Valtakunnallinen valmennuskeskus kehittää, tuottaa ja jakaa osaamista yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton ja raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön Suomen Hippoksen kanssa.

Valmennuskeskus on kaikkia hevosurheilun ammattilaisia ja harrastajia varten. Valmennuskeskus järjestää tiiviissä yhteistyössä opetuksen kanssa vuosittain lukuisia kilpailuja sekä valmennustapahtumia. Kilpailu- ja tapahtumapaikkana Valmennuskeskus  tarjoaa erityisesti ratsastusurheiluun ainutlaatuiset puitteet. Myös ammattimainen ravihevosten kouluttaminen ja valmentaminen  onnistuvat Hevosopiston puitteissa. Yli 300 hehtaarin alueella on kansainväliset mitat täyttävät urheilualueet, joista niin urheilijat, harrastajat ja opiskelijat saavat nauttia.

Yhteistyö Suomen Ratsastajainliiton kanssa

Yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton kanssa valmennuskeskus toteuttaa ratsastuksen maajoukkuevalmennuksia. Valmennuskeskus koordinoi Suomen Ratsastajainliiton maajoukkuevalmennustoiminnan. Hevosurheilun valmennuskeskus tarjoaa erinomaiset puitteet ratsastuksen olympialajien maajoukkuevalmennuksille. Maajoukkuevalmennusta järjestetään myös muissa ratsastuksen lajeissa, kuten valjakkoajossa ja vikellyksessä. Lisäksi Hevosopistolla järjestetään vuosittain useita kansainvälisen tason valmennusklinikoita. Huippuvalmennuksen lisäksi klinikat toimivat valmentajakoulutuksina.

Valmennuskeskus on myös ratsastusvalmentajien koulutuspaikka, joka toteuttaa Suomen Ratsastajainliiton valmentajakoulutukset. Valmentajakoulutusten sisällöt laaditaan yhdessä Suomen Ratsastajainliiton kanssa. Valmennuskeskus toteuttaa myös ratsastusurheilun toimihenkilöiden lisenssikoulutuksia.

Yhteistyö Suomen Hippoksen kanssa

Yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa on toteutettava Raviurheiluakatemia vahvistaa nuorten tulevien raviammattilaisten osaamista. Raviurheiluakatemian tarkoituksena on tarjota kilpailumahdollisuuksia nuorille ohjastajille sekä antaa koulutusta raviurheilun ammattilaisuutta tukevissa aiheissa. Akatemiaan valitaan tavoitteellisia raviurheilijoita, jotka haluavat panostaa lajiin ja omaan osaamiseensa hevosalalla.

Raviurheiluakatemia toteutetaan yhteistyössä Hevosopiston ja Hevosurheilun valmennuskeskuksen kanssa. Hevosopisto suunnittelee ja toteuttaa kilpailusarjojen koulutusosiot, ja on järjestämisvastuussa Poniakatemia-leiriä.

Valmennuskeskus toteuttaa yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa myös raviurheilun lisenssikoulutuksia. Hevosopiston ravivalmentajina toimivat Aripekka Pakkanen ja Timo Gardemeister.

Nuoret hevoset

Ravivarsoille toteutetaan varsakoulu- ja valmennuspolkukonseptia. Malli on tavoitteena ottaa käyttöön myös ratsuvarsoille, tavoitteena tuottaa  ”happy athlete” hevosurheilijoita yhteistyössä ammattilaisten kanssa. Toiminta nuorten hevosten kanssa opettaa opiskelijoita urheiluhevosen hoitamiseen, kouluttamiseen ja tuottamiseen.

Hevosopiston varsat asuvat pihatoissa, joissa ne ovat ikätovereidensa seurassa ja pääsevät liikkumaan vapaasti. Varsat ruokitaan väkirehuilla kahdesti päivässä ja niillä on tarjolla laadukasta heinää.

Hevosopiston kiltatallitoiminta

Valmennuskeskuksen toiminta mahdollistaa monipuolisen kiltatallitoiminnan ja tuo alan ammattilaisia Hevosopistolle. Alan ammattilaisina Hevosopiston alueella toimivat Gardemeisterin ja Pakkasen ohella Riikka Harjula, Sanna Kiiski ja Jenna Salminen. Hevosopisto on kehittänyt kaupallisen toiminnan ja opetuksen yhdistämistä kiltatalleissa. Kiltatalleissa opiskelijat oppivat työntekijöiden kanssa yhdessä hoitaen, kuntouttaen ja valmentaen asiakkaiden hevosia.

Lisätietoja

Pirkko Herd
Valmennuskeskuksen johtaja
p. 040-681 5877
pirkko.herd@hevosopisto.fi


Urheilualuiden käyttö ja hinnasto >

Kouluvalmennus >

Kenttävalmennus >

Estevalmennus >

Ravihevosten valmennus >

Turvallisuus >