Esteratsastus

Tämän vuoden tapahtuma huipentuu Derbykentällä ratkaistavaan estemestaruuskilpailuun! Ohjelmassa lisäksi mm. samansukuisten suomenhevosten joukkuekilpailu, sekä 6-vuotiaiden kasvattajakilpailu. Kaikki esteluokat kilpaillaan nurmipohjaisella Derbykentällä.

Suomenhevosten estemestaruus

Mestaruudesta kilpaillaan viikonloppuna kahdessa osakilpailuluokassa joiden yhteenlaskettu tulos ratkaisee mestaruuden. Osakilpailuluokissa mukana on koko tapahtuman pääyhteistyökumppani Back on Track! Estemestaruuden säännöt löytyvät viereistä linkistä; SÄÄNNÖT .

Mestarit kautta aikojen löytyvät viereisestä linkistä: MESTARIT

 

Samansukuisten joukkuekilpailu

Samansukuisten suomenhevosten joukkuekilpailu käydään 80cm tasolla ja siihen voivat ilmoittautua kahden ratsukon joukkueet, joissa hevoset ovat sukua keskenään (= hevosilla sama isä tai emä tai emä/isä & jälkeläinen) joukkueilla tulee lisäksi olla nimi, josta sukulaisuussuhde käy ilmi. Tulos ratkaistaan joukkueen yhteistuloksen perusteella.                                                                                                                                                                                Kilpailu palvelee hyvin tapahtumassa keskeisessä roolissa olevaa suomenhevoskasvatuksen teemaa ja on varmasti kiinnostava lisä myös yleisölle.

Kasvattajakilpailu

Laatuarvostelun luonnolliseksi jatkoksi luotiin Suomenratsujen kasvattajakilpailu kuusivuotiaille. Vuodesta 2003 alkaen kilpailu on järjestetty sekä este- että kouluratsastuksessa.

6-vuotiaiden kasvattajakilpailu on ennakkomaksullinen kilpailu, jossa hevosen voittamasta palkintosummasta 75 % ohjataan omistajalle ja 25 % hevosen kasvattajalle.

Kilpailu on kaksipäiväinen. Ensimmäisessä osakilpailussa estekorkeus on 90 cm ja toisessa 95 cm. Ratojen virhepisteet lasketaan yhteen, ja pienimmällä virhepistemäärällä olevat ratsukot suorittavat uusinnan palkintosijoista. Uusinnassa ratkaisevat sekä virhepisteet että aika.

Lisätietoa kasvattajakilpailusta löytyy täältä!

Kunniataulu kasvattajakilpailussa menestyneistä hevosista

 

 


Kuvia