SH-laatuarvostelun Finaali

Finaali järjestetään Ypäjällä 24.-25.9.2022!

 

Laatuarvostelun finaali 3-4-vuotiaille  ja laatuarvostelu 5-vuotiaille suomenhevosille järjestetään Ypäjällä 24.-25.9.2022.

Hevosopisto ja Ypäjän Hevosystäväinseura ovat sopineet yhteistyöstä tapahtuman järjestelyiden osalta siten, että tapahtuman kokonaisuuden koordinoinnista ja  tapahtuman käytännön järjestelystä vastaa Ypäjän Hevosystäväinseura.

Viime vuosien tapaan se järjestetään omana kaksipäiväisenä hallitapahtumana, jonne toivotamme myös yleisön  tervetulleeksi seuraamaan laadukkaiden suomenhevosten suorituksia!

Hevoskohtainen aikataulu     
Laatuarvostelun tulokset 

huom. eri ikäluokat (sekä osakokeet) löytyvät omilta välilehdiltään, otsikot alareunassa!

Ohjeet finaaliin osallistuville löytyy alla olevista linkeistä:
Ohjeita osallistujille  
Finaalin tapahtumainfo

Lisätietoa / kysymykset: shlaatuarvostelu.info@gmail.com tai puh: 050 5230 641 / Pauliina Pöntinen

Varaa majoitus hevoselle sekä tukijoukoille Hevosopistolta, sähköisen varausjärjestelmän kautta; Majoitusvaraus

 


 

Laatuarvostelun finaaliin kutsutaan kaikilla paikkakunnilla järjestetyissä karsinnoissa sijoitussäännön mukaan sijoittuneet hevoset, parhaat este- ja askellajihevoset, mikäli nämä eivät ole sijoittuneiden joukossa, sekä 3-vuotiaiden finaalin kolme parasta viime vuodelta. Näiden lisäksi molemmissa ikäryhmissä mukana on karsintojen kokonaisosallistujamäärään suhteutetusti hevosia siten että  finaaliin päässeiden hevosten määrä on n. 30 / ikäryhmä.

La 24.9.2022

Luokka 1,  3-vuotiaiden finaali: tammat, oriit ja ruunat
9:30-15:40 Estekoe, irtohypytys, Ypäjä-halli B
10:30-17:00 Askellajikoe vapaana ja sen yhteydessä rakennearvostelu, Ypäjä-halli A
n. 17:15 Palkintojenjako, Ypäjä-halli

Luokka 2,  4-vuotiaiden finaali: tammat, oriit ja ruunat sekä 5v varsoneet tammat
15:00-18:40 Estekoe ratsain, Opistohalli

Luokka 3,  5-vuotiaat: tammat, oriit ja ruunat sekä 6v varsoneet tammat
8:30-14:10  Askellajikoe, 5-v suomenhevosten laatuarvosteluohjelma, Opistohalli


Su 25.9.

Luokka 2,  4-vuotiaiden finaali: tammat, oriit ja ruunat sekä 5v varsoneet tammat
10:15-14:35 Askellajikoe,  ratsain 2-3 ratsukon ryhmissä ja rakennearvostelu maasta esittäen askellajikokeen jälkeen, Ypäjä-halli
n. 15:00 Palkintojenjako ratsain, Ypäjä-halli

Luokka 3,  5-vuotiaat: tammat, oriit ja ruunat sekä 6v varsoneet tammat
9:00-15:15 Estekoe ratsain, Opistohalli
n. 15:30 Palkintojenjako ratsain, Ypäjä-halli

 

5- vuotiaiden askellajikokeen ohjelman löydät viereisestä linkistä: 5-v Suomenhevosten Laatuarvosteluohjelma

Yleistä laatuarvostelusta

 • Laatuarvostelussa huomioidaan varsoneet tammat siten, että 4- ja 5-vuotiaiden laatuarvosteluun saavat osallistua vuotta vanhemmat varsoneet tammat. Kuitenkin niin, että sama hevonen voi osallistua yhtenä vuonna vain yhden ikäryhmän laatuarvosteluun tai 6v kasvattajakilpailuun.

3-4-vuotiaat

 • Kunkin karsinnan osallistujamäärä vaikuttaa karsinnasta finaaliin pääsevien hevosten määrään (suhteutettu karsinnan osallistujamäärään)
 • Finaaliin pääsee molemmissa ikäryhmissä yhteensä n. 30 hevosta.
 •  4-vuotiaiden finaaliin pääsevät mukaan automaattisesti, ilman karsintaa, vuoden 2021 3-vuotiaiden laatuarvostelun kokonaiskilpailun kolme    parasta hevosta sekä lupaavin este- ja askellajihevonen (elleivät ne ole mukana kärkikolmikossa)
 • Lisäksi finaaliin voidaan kutsua ei-sijoittuneita hevosia karsinnan osallistujamäärään suhteutettuna. Varasijoja ei ole.

5-vuotiaat

 • 5-vuotiaiden laatuarvosteluun saavat ilmoittautua hevoset, joilla on ilmoittautumisajan loppuun mennessä suoritettuna hyväksytty tulos joko esteratsastuksessa vähintään 80cm tai kouluratsastuksessa helppo C tasoisessa luokassa. Kvaalikilpailun tulokset tulee olla nähtävillä KIPAssa.

Muuta tärkeää

 • Ilmoitathan etukäteen mikäli hevosesi on pienhevonen jolloin sen on oikeutettu kilpailemaan parhaan pienhevosen palkinnosta ja jos haluat sen hyppäävän estekokeen ponisarjavälillä. Vain etukäteen tiedossa olevat pienhevoset kilpailevat parhaanpienhevosen palkinnosta!
 • Esittäjien nimet tulee ehdottomasti ilmoittaa etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä, muuten niitä ei voida huomioida aikatauluja tehtäessä (päällekkäisyydet).
 • Ilmoittautumisaikana tehdyistä peruutuksista osallistumismaksu palautetaan kokonaan. Ilmoittautumisajan päätyttyä tehdyistä peruutuksista palautetaan 20€ lääkärin- tai ell.todistusta vastaan. Todistus on toimitettava järjestäjälle viim. perjantaina 30.9.2022
 • Finaalissa sijoittuneet hevoset palkitaan tuotepalkinnoin sekä ruusukkein. Kunkin ikäluokan voittajahevosen omistaja palkitaan lisäksi Päivi Laineen Muistorahaston 200€ stipendillä ja kasvattaja SuoRan esinepalkinnolla.
 • Finaaliin osallistuvien hevosten on oltava rekisteröityjä ja SRL:n sääntöjen mukaan rokotettuja. 
 • Hevosen asiakirjat on pidettävä mukana ja esitettävä pyydettäessä kansliassa vaikka rokotustodistus olisi tarkastettu etukäteen.
 • Varaudu esittämään pyydettäessä myös kuitti osallistumismaksusta.
 • Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin

 

Lisätietoa: Ypäjän Hevosystäväinseura, Pauliina Pöntinen; shlaatuarvostelu.info@gmail.com, 
                     puh: 050 523 06 41
Tutustu myös: Ypäjän Hevosystäväinseura
                          Suomenhevonen -sivustoon