SH-laatuarvostelun Finaali

Finaali järjestetään Ypäjällä 16.-17.10.2021!

Laatuarvostelun finaali 3-4-vuotiaille  ja laatuarvostelu 5-vuotiaille suomenhevosille järjestetään Ypäjällä lokakussa 2021, tapahtuman ajankohta varmistetaan heinäkuun alussa.
Viime vuoden tapaan se järjestetään omana kaksipäiväisenä hallitapahtumana, jonne toivottavasti voimme toivottaa myös yleisön  tervetulleeksi seuraamaan laadukkaiden suomenhevosten suorituksia!

Laatuarvostelutulokset 2020

 

 


Laatuarvostelun finaalin kutsu julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan tällä sivulla n. 1 vko karsintojen tulosten selvittyä.

Laatuarvostelun finaaliin kutsutaan kaikilla paikkakunnilla järjestetyissä karsinnoissa sijoitussäännön mukaan sijoittuneet hevoset, parhaat este- ja askellajihevoset, mikäli nämä eivät ole sijoittuneiden joukossa, sekä 3-vuotiaiden finaalin kolme parasta viime vuodelta. 

 

Luokka 1,  3-vuotiaiden finaali: tammat, oriit ja ruunat

Rakennearvostelu, irtohypytys ja askellajikoe vapaana

Luokka 2,  4-vuotiaiden finaali: tammat, oriit ja ruunat sekä 5v varsoneet tammat

Rakennearvostelu, estekoe ja askellajikoe ratsain 2-3 ratsukon ryhmissä

Luokka 3,  5-vuotiaat: tammat, oriit ja ruunat sekä 6v varsoneet tammat

Estekoe ratsain sekä askellajikokeena laatuarvosteluohjelma.

 

 

 

Yleistä laatuarvostelusta

  • Laatuarvostelussa huomioidaan varsoneet tammat siten, että 4- ja 5-vuotiaiden laatuarvosteluun saavat osallistua vuotta vanhemmat varsoneet tammat. Kuitenkin niin, että sama hevonen voi osallistua yhtenä vuonna vain yhden ikäryhmän laatuarvosteluun tai 6v kasvattajakilpailuun.

Ohjeita osallistujille:

Päivitetyt ohjeet laatuarvostelun finaaliin osallistuville hevosille ja heidän omistajilleen päivitetään tälle sivulle.

3-4-vuotiaat

  • Kunkin karsinnan osallistujamäärä vaikuttaa karsinnasta finaaliin pääsevien hevosten määrään (suhteutettu karsinnan osallistujamäärään)
  • Finaaliin pääsee molemmissa ikäryhmissä yhteensä n. 30 hevosta.
  •  4-vuotiaiden finaaliin pääsevät mukaan automaattisesti, ilman karsintaa, vuoden 2019 3-vuotiaiden laatuarvostelun kokonaiskilpailun kolme    parasta hevosta sekä lupaavin este- ja askellajihevonen (elleivät ne ole mukana kärkikolmikossa)
  • Lisäksi finaaliin voidaan kutsua ei-sijoittuneita hevosia karsinnan osallistujamäärään suhteutettuna. Varasijoja ei ole.
  • Laatuarvostelun finaalin kutsu julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan tällä sivulla n. 1 vko karsintojen tulosten selvittyä.

5-vuotiaat

  • 5-vuotiaiden laatuarvosteluun saavat ilmoittautua hevoset, joilla on ilmoittautumisajan loppuun mennessä suoritettuna hyväksytty tulos joko esteratsastuksessa vähintään 80cm tai kouluratsastuksessa helppo C tasoisessa luokassa. Kvaalikilpailun tulokset tulee olla nähtävillä KIPAssa.

5v Laatuarvostelun askellajikoe