SH-laatuarvostelun Finaali

Finaali järjestetään Ypäjällä 30.9-1.10.2023!

 

Laatuarvostelun finaali 3-4-vuotiaille  ja laatuarvostelu 5-vuotiaille suomenhevosille järjestetään Ypäjällä 30.9.-1.10.2023.

La 30.9. 

Ypäjä-halli
9:00 – 15:00     3v suomenhevoset, estekoe (irtohypytys)
10:00 – 16:00  3v suomenhevoset, askellaji- & rakennekoe,
n. 16:15              3v palkintojenjako

Opistohalli
9:00 – 13:10  5v suomenhevoset, askellajikoe 
14:10 – 19:00 4v suomenhevoset, estekoe 

Su 1.10.

Ypäjä-halli
9:30 – 14:45  4v suomenhevoset, askellaji- ja rakennekoe
n. klo 15:00 5v palkintojenjako
n. klo 15:15 4v palkintojenjako

Opistohalli
10:15 – 14:30  5v suomenhevoset, estekoe

Hevoskohtainen aikataulu

Tapahtumainfo

Hevosopisto ja Ypäjän Hevosystäväinseura ovat sopineet yhteistyöstä tapahtuman järjestelyiden osalta siten, että tapahtuman kokonaisuuden koordinoinnista ja  tapahtuman käytännön järjestelystä vastaa Ypäjän Hevosystäväinseura.

Viime vuosien tapaan se järjestetään omana kaksipäiväisenä hallitapahtumana, jonne toivotamme myös yleisön  tervetulleeksi seuraamaan laadukkaiden suomenhevosten suorituksia!

Finaalissa mukana olevat 3-4-vuotiaat hevoset löytyvät tästä: 3-4v 

 


Ohjeet finaaliin osallistuville löytyy alla olevasta linkistä:
Ohjeita osallistujille  

Lisätietoa / kysymykset: shlaatuarvostelu.info@gmail.com tai puh: 050 5230 641 / Pauliina Pöntinen

Varaa majoitus hevoselle sekä tukijoukoille Hevosopistolta, sähköisen varausjärjestelmän kautta; Majoitusvaraus

 

 


 

Laatuarvostelun finaaliin kutsutaan kaikilla paikkakunnilla järjestetyissä karsinnoissa sijoitussäännön mukaan sijoittuneet hevoset, parhaat este- ja askellajihevoset, mikäli nämä eivät ole sijoittuneiden joukossa, sekä 3-vuotiaiden finaalin kolme parasta viime vuodelta. Näiden lisäksi molemmissa ikäryhmissä mukana on karsintojen kokonaisosallistujamäärään suhteutetusti hevosia siten että  finaaliin päässeiden hevosten määrä on n. 30 / ikäryhmä.

5- vuotiaiden askellajikokeen ohjelman löydät viereisestä linkistä: 5-v Suomenhevosten Laatuarvosteluohjelma

Yleistä laatuarvostelusta

 • Laatuarvostelussa huomioidaan varsoneet tammat siten, että 4- ja 5-vuotiaiden laatuarvosteluun saavat osallistua vuotta vanhemmat varsoneet tammat. Kuitenkin niin, että sama hevonen voi osallistua yhtenä vuonna vain yhden ikäryhmän laatuarvosteluun tai 6v kasvattajakilpailuun.

3-4-vuotiaat

 • Kunkin karsinnan osallistujamäärä vaikuttaa karsinnasta finaaliin pääsevien hevosten määrään (suhteutettu karsinnan osallistujamäärään)
 • Finaaliin pääsee molemmissa ikäryhmissä yhteensä n. 30 hevosta.
 •  4-vuotiaiden finaaliin pääsevät mukaan automaattisesti, ilman karsintaa, vuoden 2022 3-vuotiaiden laatuarvostelun kokonaiskilpailun kolme    parasta hevosta sekä lupaavin este- ja askellajihevonen (elleivät ne ole mukana kärkikolmikossa)
 • Lisäksi finaaliin voidaan kutsua ei-sijoittuneita hevosia karsinnan osallistujamäärään suhteutettuna. Varasijoja ei ole.

5-vuotiaat

 • 5-vuotiaiden laatuarvosteluun saavat ilmoittautua hevoset, joilla on ilmoittautumisajan loppuun mennessä suoritettuna hyväksytty tulos joko esteratsastuksessa vähintään 80cm tai kouluratsastuksessa helppo C tasoisessa luokassa. Kvaalikilpailun tulokset tulee olla nähtävillä KIPAssa.

Muuta tärkeää

 • Ilmoitathan etukäteen mikäli hevosesi on pienhevonen jolloin sen on oikeutettu kilpailemaan parhaan pienhevosen palkinnosta ja jos haluat sen hyppäävän estekokeen ponisarjavälillä. Vain etukäteen tiedossa olevat pienhevoset kilpailevat parhaan pienhevosen palkinnosta!
 • Esittäjien nimet tulee ehdottomasti ilmoittaa etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä, muuten niitä ei voida huomioida aikatauluja tehtäessä (päällekkäisyydet).
 • Ilmoittautumisaikana tehdyistä peruutuksista osallistumismaksu palautetaan kokonaan. Ilmoittautumisajan päätyttyä tehdyistä peruutuksista palautetaan 20€ lääkärin- tai ell.todistusta vastaan. Todistus on toimitettava järjestäjälle viim. perjantaina 7.10.2023
 • Finaalissa sijoittuneet hevoset palkitaan tuotepalkinnoin sekä ruusukkein. Kunkin ikäluokan voittajahevosen omistaja palkitaan lisäksi Päivi Laineen Muistorahaston 200€ stipendillä ja kasvattaja SuoRan esinepalkinnolla.
 • Finaaliin osallistuvien hevosten on oltava rekisteröityjä ja SRL:n sääntöjen mukaan rokotettuja. 
 • Hevosen asiakirjat on pidettävä mukana ja esitettävä pyydettäessä kansliassa vaikka rokotustodistus olisi tarkastettu etukäteen.
 • Varaudu esittämään pyydettäessä myös kuitti osallistumismaksusta.
 • Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin

 

Lisätietoa: Ypäjän Hevosystäväinseura, Pauliina Pöntinen; shlaatuarvostelu.info@gmail.com, 
                     puh: 050 523 06 41
Tutustu myös: Ypäjän Hevosystäväinseura
                          Suomenhevonen -sivustoon

Tapahtuman pääyhteistyökumppanina Nutrolin!