Ladataan Tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pararatsastuksen ohjaaja-kurssi

marraskuu 19 @ 12:00 - marraskuu 21 @ 15:00

Pararatsastuksen ohjaaja -kurssi

Kurssi siirretään 2020 marraskuulta alkamaan 19.-21.11.2021.

Kurssi on tarkoitettu SRL:n vammaisratsastuksen peruskurssin/pararatsastajan avustajakurssin käyneille, jotka toimivat tai aikovat toimia pararatsastuksen perusopetustehtävissä. Kurssiin kuuluu teoriaa ja käytännönharjoituksia sekä välityöt, päättötyö ja loppukoe. Tavoitteena on kouluttaa ohjaajia, jotka itsenäisesti osaavat antaa perusopetusta ratsastuksessa ja hevostaidoissa erityisryhmiin kuuluville ratsastajille. Ohjaajat pystyvät itsenäisesti kokoamaan ratsastusryhmän ja kouluttamaan tarvitsemansa apuhenkilöt. Pararatsastuksen ohjaaja -kurssi käynnistyy joka toinen vuosi. Kaikki osasuoritukset hyväksytysti suoritettuaan SRL:n hallitus vahvistaa henkilön oikeuden käyttää pararatsastusohjaaja-nimikettä.

Paikka: Ypäjän Hevosopisto (Opistontie 9, Ypäjä)

Kesto ja ajankohdat:

4 viikonloppua (n. 24 h/vkl, alkamisaika perjantaisin noin klo 12 ja päättymisaika sunnuntaisin noin klo 15). Lisäksi noin 60 tuntia omatoimista opiskelua, jota varten opiskelijat tarvitsevat käyttöönsä tietokoneen ja internetyhteyden. Ensimmäinen kurssiviikonloppu on 19.-21.11.2021. 2.-4. jaksojen päivämäärät selviävät pian. Vahvistamalla kurssille osallistumisen valintatiedon saatuaan, opiskelija sitoutuu koko kurssin suorittamiseen. Kurssin jokaisella jaksolla on läsnäolovelvoite.

Ensimmäisellä kerralla kaikilla läsnäolovelvoite. 1. jakson jälkeen ratsastuksenopettajat ja –ohjaajat voivat hakea annettujen ohjeiden mukaisesti osaamisen tunnustamista ja sen myötä vapautusta 2.-4. jaksojen perjantaipäiviin. Muista poissaoloista tulee sopia erikseen ja niistä tehdään korvaavat tehtävät. Kurssi tulee suorittaa kokonaisuudessaan neljän vuoden kuluessa kurssin alkamisesta (eli jos joku jakso jää pakottavista syistä väliin, sen voi paikata seuraavan kurssin mukana, mutta ei enää myöhemmin).

Pääsyvaatimukset:

– SRL:n vammaisratsastuksen peruskurssi/pararatsastajan avustajakurssi (käyty alle 10 vuotta sitten).

– SPR:n EA 1 -kurssi (voi suorittaa myös koulutuksen aikana, mutta ei suoraan sisälly tämän koulutuksen jaksoihin).

– Käytännön kokemus avustajana, taluttajana ja/tai ohjaajana toimimisesta vähintään 120 tuntia tai 3 vuotta, joista vähintään 40 tuntia tai 1 vuosi ohjaustehtävistä

– Vähintään Harrasteratsastajan polun B-tason tiedot ja taidot hevostaitojen, perusratsastuksen ja kouluratsastuksen osalta, Linkki:www.ratsastus.fi/harrasteratsastajan_polku Linkki uusilla sivuilla: www.ratsastus.fi/jasenelle/harrasteratsastajan-polku  (todennetaan ratsastuksenopettajan/-ohjaajan lausunnolla ja mahdollisilla kilpailutuloksilla).

– Suomen Ratsastajainliito ry:n jäsenyys SRL:n jäsenseuran henkilö- tai perhejäsenyyden kautta.

Pääsyvaatimukset täyttävät henkilöt valitaan kurssille kokemuksen sekä ratsastus- ja hevostaitojen perusteella. Lisäksi huomioidaan maantieteellinen tarve. Kouluttajat tekevät valinnat.

Osallistujamäärä:

Minimiosallistujamäärä, jolla kurssi voidaan toteuttaa on 12 ja maksimi 16 osallistujaa.

Kustannukset:  

Hakemalla koulutukseen sitoudut suorittamaan kurssin. Koko koulutuksen kustannus on 1380 €, sisältäen opetuksen, materiaalin, majoituksen 2 hengen huoneessa sekä ohjelmaan kuuluvat ruokailut. 1 hengen huoneita saatavilla lisämaksusta (30 €) rajoitettu määrä. Koulutus laskutetaan neljässä erässä (345 €), ennen jokaista kurssiviikonloppua.  Yhden kurssiviikonlopun hinta ilman majoitusta ja aamiaista on (285 €).

Hakuaika ja –lomake:

Kurssille haetaan  täyttämällä sähköinen hakulomake  TÄSTÄ.
Hakuaika päättyy 14.10.2021. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille noin kuukautta ennen 1. jaksoa.

Lisätiedustelut:

Kurssin sisältö: Päivi ”Pätkä” Anttila, p.anttila@kolumbus.fi, p. 0400 728 298 (Klo 15 jälkeen, jätä soittopyyntö tekstiviestillä, jos en pysty vastaamaan)

Järjestelyt: Salli Saarela, salli.saarela@ratsastus.fi, p. 040 610 6514