KROI - Ratsastuksenohjaajan osaamisala tai ratsuhevosten kouluttaminen

Ratsastuksenohjaajan opinnot sisältävät hevosen hyvinvoinnista huolehtimista, ratsastusta ja ratsastuksen ohjaamista. Ratsuhevosten kouluttamisen opintoihin sisältyy hevosten hyvinvoinnista huolehtimista, ratsastamista ja hevosten kouluttamista. Opintoihin kuuluu myös erilaisissa tapahtumissa toimimista. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Hevosopistolla.

ALOITUS TAMMIKUUSSA 2024                         

Tutkinnon nimi, laajuus:       

Hevostalouden perustutkinto, Ratsastuksenohjaajan osaamisala tai ratsuhevosten kouluttaminen, 80 osp

Tutkinnon osat:

ratsastuksenohjaajan ratsastaminen 30 osp, ratsastuksenohjaajana toimiminen 30 osp tai ratsuhevosten kouluttaminen 60 osp sekä hevosharrastepalvelujen ja tapahtumien tuottaminen 20 osp

Kenelle:            

Koulutus on tarkoitettu hevosalan perustutkinnon suorittaneille tai vastaavat taidot omaaville. Koulutuksessa saat osaamista esimerkiksi oman hevosalan yrityksen toiminnan perustamiseen tai laajentamiseen. Koulutuksen kautta kehität omaa ratsastus- ja ohjaus- tai ratsuhevosten kouluttamisen osaamistasi.

Valintaperusteet:                       

Tutkinto- ja/tai koulutuskohtaiset erityisedellytykset: Ratsastustaito arvioidaan soveltuvuuskokeessa. Opiskelijalla tulee olla hyvä perusistunta ja tasapaino. Ratsastustaidon tulee olla sellainen, että lopputavoitteiden saavuttaminen on mahdollista opiskeluaikana. Ratsastuksenohjaajan ammattitaitovaatimuksena on ratsastaa rataesteitä 105 cm ja kouluratsastusta helppo A tasolla. Ratsuhevosten kouluttaja voi suuntautua kouluratsastukseen tai esteratsastukseen.

Soveltuvuus alalle: soveltuvuus asiakaspalvelu- ja ohjaustyöhön sekä soveltuvuus hyvää ratsastustaitoa ja turvallista toimintatapaa edellyttävään työhön, hevosten hyvinvoinnin asettaminen työn lähtökohdaksi.

Motivaatio

Koulutuksen tarve

Edellytykset opiskeluun: riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen Hevosopistolla.

Koulutuksen sisältö:                 

Tutkinnon osat: ratsastuksenohjaajan ratsastaminen 30 osp, ratsastuksenohjaajana toimiminen 30 osp tai ratsuhevosten kouluttaminen 60 osp sekä hevosharrastepalvelujen ja tapahtumien tuottaminen 20 osp

Hakuaika:  5.6.-3.12.2023

Hakeminen:      Hae tästä

Soveltuvuuskoe: viikolla 49, pe 8.12.2023, haastattelu ja ratsastuskoe Ypäjän Hevosopistolla   

Koulutuksen hinta: maksuton

Koulutuksen kesto: 29.1.-20.12.2024

Lisätietoja:

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, maria.kallio@hevosopisto.fi
Ratsastuksenohjaaminen ratsastuksenopettaja Anni Heikkilä, anni.heikkila@hevosopisto.fi
Ratsuhevosten kouluttaminen ratsastuksenopettaja Perttu Pasuri, perttu.pasuri@hevosopisto.fi