Hevostalouden perustutkinto

Hevostalouden perustutkintoon haetaan joko yhteishaussa tai jatkuvan haun kautta. Perustutkinnon suorittaminen on maksutonta.

Hevostalouden perustutkinnossa voit suorittaa seuraavat opinnot:

  • hevostenhoitaja
  • hevospalveluohjaaja
  • ratsastuksenohjaaja

Hevostenhoitajat hoitavat hevosia ratsu-,  ravi- ja harrastetalleilla. Työnkuvaan kuuluu pääsääntöisesti hevosten ruokkiminen, tarhaaminen ja tallityöt. Tallista riippuen hevostenhoitajan tehtäviin voi kuulua hevosten varustamista, liikuttamista kotona ja kilpailuissa.

Hevospalveluohjaajat työskentelevät erilaisten hevosharrastepalvelujen ohjaajina. Hevospalveluohjaajan toimenkuvaan kuuluu usein myös hevosten hoitamista ja erilaisten tapahtumien järjestämistä. Hevospalveluohjaajat voivat toimia muun muassa harrastetalleilla, ravikouluilla tai itsenäisinä yrittäjinä.

Ratsastuksenohjaajilla on usein vastuullaan ratsastustuntien ohjaamisen lisäksi tallin toiminnan ja hevosten hoidon organisointi ja tallityöt. Ratsastuksenohjaajat toimivat ratsastuksenopettajien apuna ratsastuskouluissa ja myös itsenäisinä yrittäjänä.

Opiskelusta osa tapahtuu koulutustyöpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävien lähiopetusjaksojen teoria- ja käytännön opetus sekä verkko-opetus tukevat oppimista työpaikalla.

 

Hevostenhoitajan opinnoissa voit syventää osaamistasi seuraavilla aloilla:

  • hevosvarusteiden valmistaminen
  • kengittäminen
  • ratsuhevosten peruskouluttaminen
  • ravihevosten hoitaminen ja valmentaminen 

Opinnot kestävät noin kolme vuotta, jokaiselle opiskelijalle tehtävä henkilökohtainen opetussuunnitelma vaikuttaa opintojen kestoon.

Ratsastuksen ohjaamisen osaamisalaa on mahdollista opiskella myös yksivuotisella opintolinjalla (KROI).

 

Kustannukset opiskelijalle

Perustutkinnon suorittaminen on maksutonta. 

Tutkintoa tai tutkinnon osaa opiskelemaan haetaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.

Hevostalouden e-perusteet >>


Kuvia