Kansainvälisyys

Hevosopiston kansainvälinen koulutusyhteistyö on vilkasta. Ypäjällä vierailee vuosittain useita kansainvälisiä lajinsa huippuvalmentajia, joiden annista pääsevät nauttimaan sekä opiskelijaryhmät että alalla jo toimivat ammattilaiset. Oppilaitos on myös mukana kansainvälisissä projekteissa.

Kansainvälisyyttä lisäävät vuosittaiset kansainväliset kilpailut ja muiden toimijoiden Ypäjällä järjestämät koulutustapahtumat ja seminaarit. Tietoa tulevista tapahtumista löytyy tapahtumakalenterista ja uutisista.

Ulkomaisia työssäoppimispaikkoja

Opiskelijoiden arjessa kansainvälisyys näkyy myös työssäoppimisjaksoilla. Yli puolet kaikista opiskelijoista suorittaa vähintään yhden jakson ulkomailla, ja esim. ratsastuksenohjaajaopiskelijoista lähes kaikki käyvät opintojensa aikana jaksolla ulkomailla. Paikkoina on myös suomalaisten omistamia ja johtamia talleja kuten Kyra Kyrklundin Snowhill Farm sekä Piia Pantsun ja Timo Nurmoksen tallit.

IGEQ – mukana yli 30 maata

Hevosopisto on mukana kansainvälisessä ratsastuksenopettajien ja valmentajien tutkintojärjestelmässä (International Group for Equestrian Qualifications) Suomen edustajana. Järjestöön kuuluu yli 30 maata ja sen tavoitteena on pitää yllä ja kehittää ratsastuksen opettamisen laatua jäsenmaissa tutkintojärjestelmän avulla.

Yhteistyö on vilkasta ja käytännönläheistä. IGEQ järjestää mm. koulutus- ja teematapaamisia jäesenmaissa. Suomessa opintonsa suorittanut ratsastuksenohjaaja tai -opettaja voi hakea järjestöltä kansainvälisen työpassin, joka hyväksytään jäsenmaissa työskentelyssä ja jatko-opinnoissa.

Lisätietoa >>


EEN – eurooppalaista koulutusyhteistyötä

Hevosopisto toimii aktiivisesti myös eurooppalaisessa hevosalan oppilaitosten yhteistyöverkostossa. Equestrian Educational Network eli EEN on toiminut vuodesta 1999. Sen tavoitteena on erityisesti kehittää hevosalan ammatillista koulutusta järjestämällä opiskelija- ja opettajavaihtoa sekä yhteisiä koulutustilaisuuksia alan opettajille.

Verkoston ovat käynnistäneet alan johtavat eurooppalaiset oppilaitokset ja sen toimintaan osallistuu tällä hetkellä yhdeksän eurooppalaista alan oppilaitosta. EEN järjestää tapaamisia ja koulutuksia, paikkoina ovat olleet mm. Ranskan Saumur, Saksan Warendorf, Hollannin Deurne, Ruotsin Strömsholm ja Ypäjä.

Lue lisää yhteistyökouluista: Deutsche Reitschule Warendorf, L’Ecole Nationale d’Équitation Saumur, Flyinge, Hartpury College, Norsk Hestesenter, Strömsholm, Escola Nacional de Equitacao, Portugali

Lue lisää >>


Jalostusta ja kulttuurihistoriaa

Vuonna 2011 Hevosopisto kutsuttiin jäseneksi myös eurooppalaiseen valtionsiittoloiden järjestöön. European State Studs´Association -järjestössä on 32 jäsensiittolaa yhteensä 16 eri maassa, mm. Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Itävallassa, Ranskassa, Italiassa ja Unkarissa. Järjestön päämaja sijaitsee Marbachin siittolassa Saksassa.

Vuonna 2008 perustetun ESSA:n tavoitteena on säilyttää eurooppalaisten valtion hevossiittoloiden perintöä. Kokemusten ja tiedon jakamiseksi jäsenet tekevät yhteistyötä koulutuksessa, markkinoinnissa ja matkailussa sekä hallinnon kehittämisessä. Fokuksessa ovat myös EU:n lainsäädäntö, jalostuksen tutkimus ja hevosten hyvinvointi. Yksi tavoite on geneettisen materiaalin säilyttäminen ja vaihtaminen, erityisesti koskien urheiluhevosia ja uhanalaisten hevosrotujen säilyttämistä.

Lue lisää >>


"Hevosopiston kansainvälinen koulutusyhteistyö on vilkasta. Ypäjällä vierailee vuosittain useita kansainvälisiä lajinsa huippuvalmentajia."