Kansainvälisyys

Hevosopiston kansainvälinen koulutusyhteistyö on vilkasta. Ypäjällä vierailee vuosittain useita kansainvälisiä lajinsa huippuvalmentajia, joiden annista pääsevät nauttimaan sekä opiskelijaryhmät että alalla jo toimivat ammattilaiset. Oppilaitos on myös mukana kansainvälisissä projekteissa.

Erasmus+ -ohjelma 

Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelma tarjoaa nuorille, opiskelijoille ja aikuisille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja rahoitusta kouluttautumiseen, opiskeluun tai harjoitteluun ulkomailla. Lisäksi ohjelma tarjoaa oppilaitoksille ja organisaatioille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kansainvälisten kumppaniensa kanssa. 

Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: www.oph.fi/erasmusplus 

 

Kiinnostaako työelämässä oppimisen jakso ulkomailla? 

Hevosopisto on mukana Opetushallituksen hallinnoimassa ja Euroopan komission rahoittamassa Erasmus-hankkeessa. Hankeen apuraha antaa opiskelijoille hienon mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamistaan ulkomailla, verkostoitua ja hankkia kansainvälisyystaitoja. Näitä taitoja arvostetaan nykypäivän kansainvälistyvässä työelämässä yhä enemmän. Ulkomaille suuntautuvan koulutussopimusjakson on oltava kestoltaan vähintään 10 kalenteripäivää + 2 matkapäivää, jotta siihen voi saada tukea. 

Minne voit lähteä? 
Apurahan voi saada kaikkiin EU:n jäsenvaltioihin: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro 
Ohjelmaan sisältyvät myös seuraavat maat: Islanti, Liechtenstein, Norja, Pohjois-Makedonia, Serbia ja Turkki 
Huom! EU-eron myötä Iso-Britannia ei ole hankkeen kohdemaa 

Miten työelämässä oppimisen jaksoasi tuetaan? 
Hankkeesta maksetaan opiskelijalle tukea, joka on tarkoitettu käytettäväksi matkoihin, majoitukseen, aterioihin ja mahdollisiin muihin kuluihin. 
Matkatuki myönnetään matkan pituuden mukaan. Jos käytät lentämisen sijaan ympäristöystävällisempää matkustustapaa, saat siitä lisäkorvauksen. 
Esimerkki: 
jos työelämässä oppimisen jakso on Tukholmassa, saat: 
matkatukea (meno-paluu) 180 euroa lentämällä, tai 
210 euroa, jos käytät ympäristöystävällisempää vaihtoehtoa (esim. bussi, lautta, juna) 
yksilötukea elämiseen ensimmäiseltä 14 päivältä 60 euroa/päivä ja 
15 päivästä eteenpäin 42 euroa/päivä 
yksilötuki maksetaan myös matkustuspäiviltä 

Mitä liikkuvuusjaksolta edellytetään? 

  • Opiskelija on suorittanut OLS-kielitestauksen ennen jaksoa ja sen jälkeen 
  • Opiskelijan jaksolla tekemät työtehtävät on dokumentoitu 
  • Opiskelija antaa palautteen 

 

Kansainvälisen työelämässä oppimisen aikana suoritat tutkinnon osan  

Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen, 15 osp 

Opiskelija 

  • tutustuu kohdemaan kulttuuriin ja yhteiskuntaan 
  • perehtyy kansainvälisiin työtehtäviin tarvittaviin järjestelyihin ja asiakirjoihin 
  • toimii kohdemaan työkulttuuriin mukaisesti 
  • saa valmiuksia toimia työelämässä ulkomailla 
  • parantaa kielitaitoa 

 

Kansainvälisyyttä lisäävät vuosittaiset kansainväliset kilpailut ja muiden toimijoiden Ypäjällä järjestämät koulutustapahtumat ja seminaarit. Tietoa tulevista tapahtumista löytyy tapahtumakalenterista ja uutisista.

 

IGEQ – mukana yli 30 maata

Hevosopisto on mukana kansainvälisessä ratsastuksenopettajien ja valmentajien tutkintojärjestelmässä (International Group for Equestrian Qualifications) Suomen edustajana. Järjestöön kuuluu yli 30 maata ja sen tavoitteena on pitää yllä ja kehittää ratsastuksen opettamisen laatua jäsenmaissa tutkintojärjestelmän avulla.

Yhteistyö on vilkasta ja käytännönläheistä. IGEQ järjestää mm. koulutus- ja teematapaamisia jäesenmaissa. Suomessa opintonsa suorittanut ratsastuksenohjaaja tai -opettaja voi hakea järjestöltä kansainvälisen työpassin, joka hyväksytään jäsenmaissa työskentelyssä ja jatko-opinnoissa.

Lisätietoa >>


EEN – eurooppalaista koulutusyhteistyötä

Hevosopisto toimii aktiivisesti myös eurooppalaisessa hevosalan oppilaitosten yhteistyöverkostossa. Equestrian Educational Network eli EEN on toiminut vuodesta 1999. Sen tavoitteena on erityisesti kehittää hevosalan ammatillista koulutusta järjestämällä opiskelija- ja opettajavaihtoa sekä yhteisiä koulutustilaisuuksia alan opettajille.

Verkoston ovat käynnistäneet alan johtavat eurooppalaiset oppilaitokset ja sen toimintaan osallistuu tällä hetkellä yhdeksän eurooppalaista alan oppilaitosta. EEN järjestää tapaamisia ja koulutuksia, paikkoina ovat olleet mm. Ranskan Saumur, Saksan Warendorf, Hollannin Deurne, Ruotsin Strömsholm ja Ypäjä.

Lue lisää yhteistyökouluista: Deutsche Reitschule Warendorf, L’Ecole Nationale d’Équitation Saumur, Flyinge, Hartpury College, Norsk Hestesenter, Strömsholm, Escola Nacional de Equitacao, Portugali

Lue lisää >>


Jalostusta ja kulttuurihistoriaa

Vuonna 2011 Hevosopisto kutsuttiin jäseneksi myös eurooppalaiseen valtionsiittoloiden järjestöön. European State Studs´Association -järjestössä on 32 jäsensiittolaa yhteensä 16 eri maassa, mm. Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Itävallassa, Ranskassa, Italiassa ja Unkarissa. Järjestön päämaja sijaitsee Marbachin siittolassa Saksassa.

Vuonna 2008 perustetun ESSA:n tavoitteena on säilyttää eurooppalaisten valtion hevossiittoloiden perintöä. Kokemusten ja tiedon jakamiseksi jäsenet tekevät yhteistyötä koulutuksessa, markkinoinnissa ja matkailussa sekä hallinnon kehittämisessä. Fokuksessa ovat myös EU:n lainsäädäntö, jalostuksen tutkimus ja hevosten hyvinvointi. Yksi tavoite on geneettisen materiaalin säilyttäminen ja vaihtaminen, erityisesti koskien urheiluhevosia ja uhanalaisten hevosrotujen säilyttämistä.

Lue lisää >>


"Hevosopiston kansainvälinen koulutusyhteistyö on vilkasta. Ypäjällä vierailee vuosittain useita kansainvälisiä lajinsa huippuvalmentajia."