Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinnossa suoritetaan ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.

Kaksoistutkinnon suorittaja opiskelee ammatillisessa koulutuksessa (Hevostalouden perustutkinto, hevostenhoitaja) ja osallistuu ylioppilastutkintoon. Opinnot jakautuvat ammatillisiin opintojaksoihin sekä lukiojaksoihin. Lukuvuoden aikana on kaksi lukiojaksoa (kestoltaan n. 8 viikkoa). 

Lukioaineita ovat äidinkieli, englanti, ruotsi ja matematiikka (lyhyt). Lisäksi opiskelija voi valita reaalin tai vaihtaa ruotsin/ matematiikan reaaliin. Reaalin aineissa vaihtoehtoina ovat: biologia, maantieto, historia, yhteiskuntaoppi, filosofia, psykologia, uskonto tai terveystieto. Ylioppilastutkinnossa kirjoitetaan valitut 4-5 ainetta.

Lukion kurssit sisällytetään ammatilliseen tutkintotodistukseen. Ylioppilaskirjoitukset hyväksytysti suoritettuaan kaksoistutkinto-opiskelija saa ylioppilastodistuksen, mutta ei lukion päättötodistusta (koska kaikkia lukion kursseja ei ole suoritettu).

Hevostenhoitajan opinnoissa osaamisalan voi valita seuraavista:

  • hevosharrastepalvelujen tuottaminen
  • hevoskasvatus
  • ravihevosten hoitaminen ja valmentaminen

Kaksoistutkintoa opiskelemaan haetaan yhteishaun  kautta.

Arvosanavaatimukset
Kaksoistutkinnon suorittamisen edellytyksenä on, että perusopetuksen lukuaineiden keskiarvo on vähintään 7.5, sekä lukioaineissa (äidinkieli, ruotsi, englanti, matematiikka) arvosanat vähintään 7. Opiskelija tarvitsee oman kannettavan tietokoneen sähköisiä kokeita, oppikirjoja ja oppimateriaaleja varten.

 

Yo-tutkintouudistus mahdollisesti muuttaa keväällä 2022 yo-tutkinnon aloittavien opiskelijoiden tutkinnon suorittamista. Tutkintouudistuksen vahvistuttua julkaisemme lisätietoa yo-tutkinnon suorittamiseen liittyen.