Hevosten kouluttaminen

Haluatko syventää osaamistasi hevosten kouluttamisesta ja opetella lukemaan hevosen käyttäytymistä. Hevosopistolla järjestetään tutkinnon osa Hevosten kouluttaminen tammikuussa 2022 alkaen.

Opinnot                                       Hevostalouden ammattitutkinnon tutkinnon osa Hevosten kouluttaminen

Opiskelutapa                             Monimuoto

Lähiopetuspäivät                     Seuraava koulutus suunnitteilla keväälle 2023.

Hakeutuminen                          Jatkuva haku

Koulutuksen laajuus               20 osp 

 

Sisältö 

Koulutuksen aikana opiskelija oppii käsittelemään hevosia huomioiden lajityypillisen käyttäytymisen ja varmistaen hevosen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin käsittelemällä hevosta johdonmukaisesti ja rauhallisesti sekä huomioiden hevosen yksilölliset ominaisuudet. Opiskelija oppii tunnistamaan poikkeavasti käyttäytyvän hevosen ja toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla. Hevosen käsittelyssä opiskelija oppii huomioimaan olosuhteiden vaikutuksen hevosen hyvinvointiin.

Opiskelija oppii tunnistamaan normaalisti käyttäytyvän hevosen sekä hevosen ongelmallisen käyttäytymisen muun muassa kipu ja stressitilanteissa. Hevosen käyttäytymisen tunnistamisessa huomioidaan erilaisiin tilanteisiin liittyvä käyttäytyminen, kuten iästä sukupuolesta johtuva käyttäytyminen sekä laumakäyttäytyminen. Opiskelija oppii korjaamaan ongelmakäyttäytymistä.

Koulutuksen aikana opiskelija laatii koulutettavalle hevoselle yksilöllisen koulutussuunnitelman, joka sisältää lähtötilanteen arvioinnin, käyttäytymisanalyysin, koulutuksen vaiheittaiset kriteerit, lopputavoitteen ja käytettävät menetelmät sekä koulutuksen vaatimat sitoumukset asiakkaalta. Omaa projektihevosta ei tarvita mukana lähiopetusjaksoilla oppilaitoksella, halutessa sen voi ottaa mukaan. Hevosten karsinamaksu on tällöin 20,00 €/karsinamajoitusvuorokausi/hevonen ja majoitus varataan majoitusvastaanotosta.

Opettajina koulutuksessa toimivat Salla Varenti ja Miia Myllymäki.

 

Ammattitaitovaatimukset 

Opiskelija osaa:

  • käsitellä erilaisia hevosia
  • arvioida ja korjata hevosen käyttäytymis- ja käsittelyongelmia
  • kouluttaa hevosia
  • ohjata koulutettuja hevosia.

 

Tutkintomaksu

Tutkintomaksu 200 € (sis. majoituksen ja ruokailun lähiopetuksen ajalta).

 

Lisätietoja

Anu Korppoo, 040 8607 611, anu.korppoo@hevosopisto.fi