Koulutus

Hevosopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Ammatilliseen koulutukseen haetaan peruskoulun jälkeen yhteishaussa ja myöhemmin jatkuvan haun kautta.

Hevosopistolle voit tulla opiskelemaan suoritettuasi peruskoulun. Haku peruskoulusta suoraan Hevosopistolle tapahtuu yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.

Myös toisen tai kolmannen asteen opintojen jälkeen sinun on mahdollista hakeutua opiskelemaan hevosalaa Ypäjälle, silloin haku tehdään jatkuvan haun kautta.

Ypäjän Hevosopiston tavoitteena on kouluttaa alalle tulevaisuuden rautaisia ammattilaisia, jotka ovat kilpailukykyisiä myös kansainvälisesti. Koulu on yksi Euroopan suurimmista hevosalan ammatillisista oppilaitoksista.

Hevosopistolla voit opiskella koko hevosalan polun perustutkinnosta erikoisammattitutkintoon saakka. Järjestämme myös ammatillista täydennyskoulutusta hevosalaan liittyen. Osa koulutuksesta on suunnattu tutkinnon suorittaneille ja osa koulutuksesta on avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille.

 

Hevostalouden perustutkinnon, ammattitutkinnon sekä erikoisammattitutkinnon voit suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella. Hevostalouden perustutkintoa voit suorittaa opiskelemalla päätoimisesti oppilaitoksessa.

Hevostalouden perustutkinto soveltuu sinulle, jos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta hevosalasta. Peruskoulusta opintonsa Hevosopistolla aloittavat suorittavat perustutkinnon.

Perustutkinnon sisältöön voit tutustua täältä Hevostalouden perustutkinto 1.8.2022

Hevostalouden ammattitutkinto on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on hevosalan peruskoulutus tai vastaavat taidot, sekä hevosalan työkokemusta. Ammattitutkinto vaatii pohjalle perustutkinnon sisällyttämät taidot ja osaamisen.

Hevostalouden erikoisammattitutkinto soveltuu sinulle, jos olet hevosalan peruskoulutuksen jälkeen kehittänyt ammattitaitoasi ja hankkinut vankan työkokemuksen hevosalalta tai sinulla on vuosien työkokemus hevosalalta.

 


Lisätietoja:

Maria Kallio
opinto-ohjaaja
p. 040 665 1972
maria.kallio@hevosopisto.fi


Täältä saatat löytää kysymykseesi vastauksen!
Voit myös lukea vanhoja Täyttä Hevoselämää -lehtiä, joista löydät tarinoita ja faktaa opiskeluista!


Ammatillinen koulutus

Perustutkinto >

Kaksoistutkinto >

Ammattitutkinto >

Erikoisammattitutkinto >

Liikunnan & valmentamisen at >

Oppisopimuskoulutus >