Koulutus

Hevosopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Ammatilliseen koulutukseen haetaan joko jatkuvan haun kautta tai yhteishaussa.

Ypäjän Hevosopiston tavoitteena on kouluttaa alalle rautaisia ammattilaisia, jotka ovat kilpailukykyisiä myös kansainvälisesti. Koulu on yksi Euroopan suurimmista hevosalan ammattillisista oppilaitoksista.

Hevosopistolla voit opiskella koko hevosalan polun perustutkinnosta erikoisammattitutkintoon saakka. Järjestämme myös ammatillista täydennyskoulutusta hevosalaan liittyen. Osa koulutuksesta on suunnattu tutkinnon suorittaneille ja osa koulutuksesta on avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Hevostalouden perustutkinnon, ammattitutkinnon sekä erikoisammattitutkinnon voit suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella. Hevostalouden perustutkintoa voit suorittaa myös opiskelemalla päätoimisesti oppilaitoksessa.

Hevostalouden perustutkinto soveltuu sinulle, jos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta hevosalasta.

Hevostalouden ammattitutkinto on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on hevosalan peruskoulutus tai vastaavat taidot, sekä hevosalan työkokemusta.

Hevostalouden erikoisammattitutkinto soveltuu sinulle, jos olet hevosalan peruskoulutuksen jälkeen kehittänyt ammattitaitoasi ja hankkinut vankan työkokemuksen hevosalalta tai sinulla on vuosien työkokemus hevosalalta.

Lisätietoja:

Minna Saarela
koulutuspäällikkö
p. 040 681 8776
minna.saarela@hevosopisto.fi

Suvi Sippola
opintoneuvoja, koulutussuunnittelija
p. 040 860 7635
suvi.sippola@hevosopisto.fi


Yhteishaku 2021

  • Hakuaika on 23.2.–23.3.2021

Jatkuva haku

Voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden jatkuvan haun kautta kaikkiin tutkintoihin tai tutkinnon osiin ellei koulutuksen kuvauksessa muuta mainita.


Täältä saatat löytää kysymykseesi vastauksen!
Voit myös lukea vanhoja Täyttä Hevoselämää -lehtiä!


Ammatillinen koulutus

Perustutkinto >

Kaksoistutkinto >

Ammattitutkinto >

Erikoisammattitutkinto >

Liikunnan & valmentamisen at >

Oppisopimuskoulutus >