Nuorten ratsuhevosten koulutus

Hevosopistolla hevosten koulutuksen tekevät opiskelijat opettajan johdolla. Koulutus tehdään systemaattisesti, kuitenkin jokaisen hevosen yksilölliset tarpeet huomioiden. Koulutuksessa voidaan edetä hieman nopeammin tai hitaammin hevosen ehdoilla. Ratsun peruskoulutus on luonteva jatko irtohypytys- ja ohjasajokoulutukselle. Hevoset jaotellaan ryhmiin iän ja tason mukaan. Koulutukseen otetaan puoliverisiä, suomenhevosia ja isoja poneja.


Tulevat koulutusjaksot 2018-2019

3-vuotiaiden jakso syksyllä 2019

Koulutusjakso on ensisijaisesti tarkoitettu jo satulaan ja ratsastajaan totuteuille 3-vuotiaille hevosille sekä isoille poneille.

Jaksolla koulutus etenee monipuolisesti, hevosen ehdoilla. Ratsastuksessa hevoset opettelevat liikkumista nuorelle hevoselle sopivassa tahdissa ja tasapainossa ratsastajan ohjeiden mukaisesti niin maneesissa kuin maastossakin.  Koulutukseen kuuluu myös juoksutusta ja irtohypytystä

3-vuotiaiden sisäänratsastusjakso keväällä 2019

Koulutusjaksolla totutellaan varusteisiin ja ratsastajaan hevosen ehdoilla. Lisäksi opetellaan juoksutusta sekä irtohypytystä. Hyvää valmistautumista kevään nuorten hevosten tapahtumiin, esimerkiksi Sh-laatuarvostelukarsintaan tai Kyvyt Esiin- tapahtumiin.


4-5-vuotiaiden jaksot keväällä 2019

7.1.-8.3.2019

Monipuolisessa koulutuksessa hevoset harjoittelevat liikkumista nuorelle hevoselle sopivassa tahdissa ja tasapainossa sekä kuolaintuntumalla ratsastajan ohjeita seuraten. Sileänratsastuksen lisäksi harjoitellaan juoksutusta, puomityöskentelyä sekä hyppämistä, maastoratsastusta unohtamatta.

Ryhmään otetaan jo muutaman kuukauden ratsastettuja hevosia ja isoja poneja.

_______________________________________________________________________________________________________

Kaikilla koulutusjaksoilla ratsastajina ja kouluttajina toimivat Hevosopiston ratsastuksenohjaaja- ja nuorten hevosten koulutukseen suuntautunvat opiskelijat ammattitaitoisen ja kokeneen ratsastuksenopettajan johdolla ja valvonnassa.

Hevosopistolla syötetään laadukasta, esikuivattua säilöheinää.

Koulutuspaikat täytetään varausjärjestyksessä.


"Ratsujen peruskoulutus sisältää hevosen koulutuksen, täyshoidon ja kavioiden hoidon oppilastyönä hevosopistolla."