Tutustu Hevosopistoon uusista näkökulmista!

Hevosopistolla on historialliset perinteet ja kesä tarjoilee maisemillaan parasta! Retkeile jalan tai pyöräile eväskorin kera ja tutustu Hevosopiston historiaan!

Koe Hevosopiston kulttuurihistorialliset maisemat

Hevosopisto on paljon muutakin kuin hevosia! 

Ypäjän Hevosopistolla on pitkä historia ja nyt mäen kulttuurihistoriaan on mahdollista päästä tutustumaan jalkaisin tai pyöräillen! Samalla tutustut suomalaiseen hevosurheiluun, hevostalouteen ja ratsuväen pitkiin perinteisiin.


Kulttuuriretkireitti

Varaa tunti tai kaksi kiertääksesi muutaman kilometrin pituinen kulttuurireitti, joka kiertää Hevosopiston alueella tutustuttaen sinut Hevosopiston erilaisempaan puoleen! 

Retkeile kävellen tai pyörän selässä omatoimisesti; sinua varten tehdyn kohdekartan avulla tutustut suojeltuihin hakamaihin luontoa kuunnellen. Tutustu kivikautisiin asuinpaikkoihin ja valtion hevoslaitosten suojeltuun rakennuskantaan. 

Reittiohjeet:
– klikkaa puhelimalla / älylaitteella TÄNNE
– Login as player ja syötä koodi (enter code) AB6113 ja jatka (continue)
– kirjoita nimesi kenttään 
– ruudulle avautuu kartta, jossa on palluroita. Voit lähteä retkelle!
– klikkaa palloa saadaksesi lisäinfoa, poistu klikkaamalla yläreunan ruksia.

Suosittelemme aloittamaan reitin Oppilasruokalan pihalta, jossa on myös autolle parkkitilaa.

Reitistä voit valita n. 3 kilometrin lenkin tai 5 kilometrin reitin.

Kartta on toteutettu pelipohjaan, mutta sinun ei tarvitse vastata kysymyksiin. Halutessasi voit toki tehdä annettuja tehtäviä!

Arvostamme palautetta, jätäthän sitä TÄMÄN lomakkeen kautta!


Ypäjän Hevosopiston mailta luonto- ja kasvikuvaajat voivat tehdä upeita bongauksia. Ikivanhat metsät ja laitumet tarjoilevat kuvaajille luonnoneläimiä ja erilaisia kasvilajeja uniikissa ympäristössä.

Laitumilla laiduntaa kesäisin hevosia, joten ethän mene omin luvin laitumille! Voimme järjestää kuvauspäiviä sovittaessa, mikäli olet kiinnostunut kuvaamisesta ja vinkeistä, otathan yhteyttä juha.erola@hevosopisto.fi


Maillemme mahtuu myös suuremmat ryhmät – kunhan korona taittuu!
Nyt on hyvää aikaa suunnitella tulevaa! Kerää oma ryhmäsi päiväretkelle tutustumaan opastetulle kierrokselle Siittolanmäkeen ja taidekokoelmiin. Oppilasruokala kattaa noutopöytään lounaan tai päivällisen Upseerikerholle tilauksesta.

Yksityistilaisuuksien tarjoilut katetaan historiallisiin ravintolasaleihin; Upseerikerhoon ja Valtion hevossiittolan saliin, joissa voit samalla tutustua Suomalaisen klassisen taiteen nimekkäiden tekijöiden töihin.

Kokoelmista löytyy niin Hugo Backmanssonin, Eric Vasströmin, Susanna Nykyrin, Jyrki Sailon, Emil Cederkreutzin, Miina Äkkijyrkän ja monien muiden maalauksia ja veistoksia.

 

Härkätalli on varattavissa ruokatarjoiluineen tunnelmallisia pienempiä yksityistilaisuuksia varten. Härkätallin paksujen kivisten seinien suojasta löytyvät sali, takkahuone, sauna ja hotellitasoista majoitustilaa 15 hengelle, 2-3 hengen huoneissa.

 

Yöpyjiä varten on varattavissa hotellitasoista majoitusta saunoineen ja takkahuoneineen sekä erityyppisiä hostel- huoneita, voit tehdä varauksen verkkovaraamon kautta!


ESIMERKKI KESÄVUOROKAUDEN VIETOSTA HEVOSOPISTOLLA:

 • majoitu Härkätalliin ystäviesi kanssa (max 15 henkeä)
 • nouda piknik-kori Oppilasruokalasta ja lähde retkelle Hevosopiston kauniiseen luontoon
 • illallista herkullisen päivällisen merkein Oppilasruokalan Upseerikerholla
 • jatka iltaa Härkätallin saunalla ja takkahuoneessa
 • nauti herkullinen aamiainen Oppilasruokalassa
 • tutustuminen taidekokoelmiin ja kävelykierros oppaan kanssa Siittolanmäkeen

Ryhmille suunnittelemme halutun ohjelman ja räätälöimme hinnan!

Päiväretket ja opastukset:

 • 9-25 henkilöä, Siittolanmäkikierros 2h 
 • lounas tai päivällinen liitettynä ryhmäopastuksiin 9 €/hlö
 • tasokas retkieväskori karttoineen
 • illalliskortit tapahtumien yhteyteen
 • yksityistilaisuudet
 • huonevaraukset hevosopisto.fi/reception

Ota päivä tai kaksi vapaata ja tule nauttimaan Hevosopiston Siittolanmäen historiallisesta ja luonnonkauniista ympäristöstä – Olet sydämellisesti tervetullut!


Ypäjältä löytyy myös tasokas Loimijoki Golf,  9-väyläinen frisbeegolf-rata ja lisäksi hyvät puitteet erilaisille pyöräilijöille ja kuntoilijoille! Oman hevosen voit aina ottaa mukaan Hevosopistolle; karsinapaikkoja löytyy lyhyemmiksi ja pidemmiksi ajoiksi täysihoidolla!


Kuvia