Hevosavusteinen toiminta (HaT)

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla ja opetusalalla toimiville sekä hevosalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa erilaisten erityisryhmien saataville.

Hevosavusteinen toiminta (HAT)

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla ja opetusalalla toimiville sekä hevosalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa erilaisten erityisryhmien saataville. Koulutus koostuu neljästä erillisestä opintokokonaisuudesta: 

  1. Hevosavusteisen toiminnan perusteet
  2. Hevosavusteinen toiminta mielenterveys- ja päihdetyössä
  3. Hevosavusteinen toiminta vanhustyössä ja neurosairauksia sairastavien kanssa
  4.  Hevosavusteinen toiminta lasten, nuorten ja kehitysvammaisten kanssa 

Opintokokonaisuuteen sisältyy kaksipäiväinen lähiopetusjakso. Lähiopetusjaksojen sisältö koostuu eri asiantuntijoiden luennoista ja tutustumisesta käytännönläheisesti hevosavusteisiin toimintoihin. Koulutukseen osallistuvalla henkilöllä tulee olla kokemusta hevosten kanssa toimimisesta sekä hyvät asiakaspalvelutaidot. 

Opintokokonaisuuksia voi suorittaa yksittäin, mutta yhdistämällä koko HAT-kurssin HASP:iin, opiskelijalle myönnetään HAT-nimike.

Seuraava koulutus toteutuu helmi-toukokuussa 2021 ja haku koulutukseen avataan lokakuussa 2020.

Lähijaksot 2021:

11.-12.2.2021

18.-19.3.2021

15.-16.4.2021

20.-21.5.2021

Hae koulutukseen

Hakuaika päättyy 30.11.2020.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 10 op (sisältäen neljä opintokokonaisuutta). Opintokokonaisuuksiin on mahdollista osallistua myös yksittäin (osallistuminen yksittäisiin opintokokonaisuuksiin ei kerrytä opintopisteitä).

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 1240 euroa. Hinta ei sisällä majoitusta ja ruokailua lähiopetusjaksojen yhteydessä. Hinta/ opiskelukokonaisuus on 310 €.

Lisätietoja:

Opettaja Pirja Peltomäki, pirja.peltomaki@hevosopisto.fi