Suomenratsut ry juhlisti 50-vuotista taivaltaan Ypäjällä

  • 7.9.2023

Suomenratsut ry juhlisti Ypäjän Hevosopistolla Suomenratsujen Kuninkaallisten yhteydessä 50-vuotisjuhliaan. Ravintola Ratsumestarissa järjestetyn tilaisuuden juonsi Satu Tamminen ja esiintyjänä nähtiin Kari Vepsä.

  • Kuva
Kuvassa Terttu Peltonen ja Kirsti Palva

Suomenratsut ry tukee suomenhevosen monipuolista ratsukäyttöä muun muassa järjestämällä koulutuksia ja kilpailuja. Yhdistys on ollut mukana kehittämässä suomenratsuille sekä oman kasvattajakilpailun että Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtuman, joka on jo 2000-luvulla noussut yhdeksi Suomen suurimmista ratsastuskilpailuista.

”Kiitos kaikille SuoRan toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille. Aktiivisen jäsenyhteisön ansiosta meillä on elinvoimainen seura, joka monipuolisella toiminnallaan on näiden vuosikymmenten aikana ollut turvaamassa suomenhevosen asemaa harraste- ja urheiluhevosena”, SuoRa ry:n puheenjohtaja Kirsti Palva kertoo.

SuoRa ry palkitsi tilaisuudessa Terttu Peltosen seuran kunniajäsenyydellä. Peltonen on usean vuosikymmenen ajan tehnyt sekä työurallaan että vapaaehtoisena suomenhevosten eteen, erityisesti kasvatustoiminnassa.

”Suomenhevosten kasvatustyö on mennyt valtavasti eteenpäin, kiitos siitä kasvattajille. Orien valinta on hyvää, ja oikeanlaisten ominaisuuksien valintaan kiinnitetään huomiota. Lahjakkuus, luonne, liike ja terveys ovat suomenhevosten tärkeimmät ominaisuudet. Ratsujen kehitys näkyy myös niin, että kiinnostus suomenhevoseen on lisääntynyt. Suomenhevonen on harvinaisuus maapallolla, sitä kannattaa puolustaa”, kertoi Peltonen kiitospuheessaan.

SuoRa ry:tä onnittelemassa olivat muun muassa Suomen Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto, Ypäjän Hevosopiston toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner sekä Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää.

”SuoRa ry:n kanssa on ilo tehdä yhteistyötä. Seuran aktiiviset jäsenet tekevät monipuolisia tapahtumia järjestämällä tärkeää työtä suomenhevosratsujen eteen. Kansallisrodun näkyminen on valtavan arvokasta, ja suomenhevosella on myös kansallisessa kilpailutoiminnassa merkittävä rooli. Suomenhevosten omat kilpailusarjat ovat tärkeitä, ja niiden jatkuvuuden varmistaminen on meille erittäin tärkeää”, kertoi onnittelupuheessaan SRL:n toiminnanjohtaja Jukka Koivisto.

Ypäjän Hevosopisto viettää myös moninkertaista juhlavuotta, Ypäjän alueella on ollut hevostalouden toimintaa 90 vuotta, Hevosopisto Oy täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja perinteinen Finnderby täytti kesäkuussa 50 vuotta.

”Ypäjän Hevosopistolla suomenhevosten kasvatustyö jatkuu, ensi keväänä on syntymässä seitsemän varsaa. Suomenhevonen on monipuolinen urheiluhevonen, jolla on merkittävä rooli Hevosopistolla opetuskäytössä”, Hevosopiston toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner kertoo.

Suomen Hippos juhlistaa Suomenratsut ry:n tapaan 50-vuotista taivalta tänä vuonna. Suomen Hippos tulee tänä vuonna palkitsemaan sekä este- että kouluratsastuksessa parhaat tammat rankingpisteiden perusteella.

”Suomenhevonen on ajan murroksessa pitänyt pintansa, ja sen tulevaisuus näyttää hallitusohjelmankin perusteella valoisalta. Suomenhevosista on tällä hetkellä kysyntää ja kauppa käy”, kehuu onnittelupuheessaan Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää.

Suomen Ratsastajainliitto ja Ypäjän Hevosopisto onnittelevat 50-vuotiasta Suomenratsut ry:tä!