Kenttä-NBCH Ypäjä – Suomen ponijoukkueelle kultaa, Inkeri Laiho hopealle henkilökohtaisessa kilpailussa

  • 15.8.2023

Suomen ponimaajoukkue on voittanut kultaa Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksissa Ypäjällä. Inkeri Laiho ja Ewan Stone uusivat viime vuotisen hopeamitalinsa, voitto meni Norjaan Dina Fladebylle ja pronssi Tanskaan Liva Emilie Grubbelle.

  • Kuva

Ponit ovat saaneet Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailun osaltaan päätökseen. Kenttäratsastuksen viimeisenä osakokeena ratsastettiin maastokoe upealla Lars Christersson suunnittelemalla radalla. Ensimmäinen ratsukko lähti maastoradalle heti aamulla yhdeksältä.

Kokonaiskilpailun voitti Norjan Dina Fladeby ja Shadow (31.2). He sijoittuivat koulukokeessa toisiksi ja ensimmäisiksi estekokeessa. “Maastorata oli hyvä, mutta aika tekninen. Ponini on itsevarma ja super.” Tämä oli Fladebyn ensimmäinen kultamitali, hopeamitali hänellä on jo. Suomen Inkeri Laiho ja Ewan Stone (31.6) nousivat koulukokeen neljänneltä sijalta toisiksi estekokeessa ja pitivät asemansa voittaen hopeaa. “Meni tosi tosi hyvin, mun poni [Ewan Stone] on aivan mahtava, se tekee kaikkensa ratsastajan eteen ja se on ihan paras, oon todella tyytyväinen”, kertoo Laiho maastokokeestaan. Pronssimitalin sai tanskalainen Liva Emilie Grubbe ja AC-Star Quickie af Engvang (34.5)

Joukkuekilpailun kirkkaimman mitalin sai kotiyleisön edessä Suomen maajoukkue pistein 138.3. Joukkueeseen kuuluivat Inkeri Laiho ja Ewan Stone, Sakari Tuukkanen ja Aille Las Vegas, Iida Kiviniitty ja Mister Trouble Lena sekä Elmeri Myllykangas ja Soie Noire. “Ihan mahtavaa, mä oon ihan tosi ylpee meidän koko tiimistä. Ei osattu odottaa kultamitalia, meillä on mukana jo kokenut Inkeri, mutta esimerkiksi Elmeri on 12-vuotias ja ensimmäistä kertaa kilpailemassa tällä tasolla ja Sakari on tehnyt hienon kauden, mutta tämä oli myöskin ensimmäinen iso kilpailu hänelle, eli aika hyvää lupaa tulevaisuutta ajatellen,” kertoo joukkueenjohtaja Tuija Rosenqvist. Hopealle ylsi Tanskan joukkue pistein 146.4 ja pronssille Ruotsin joukkue pistein 1104.2.

 

Täydet tulokset: Nordic-Baltic Championship NBCH Ypäjä (equipe.com)