Este-SM Ypäjä – Kultaa Seela Kullakselle, Mathilda Simolalle ja Angelina Appelqvistille

  • 15.8.2023

Lapsiratsastajien Suomen mestaruuskilpailussa nähtiin hieno finaali, jossa neljä ratsukkoa hyppäsi 120 ja 125 cm radat virheittä. Kärkeä pitänyt Sani Illi valitsi finaalihevosekseen Manouscha van't Steenputjen. Ratsukko sai ensimmäisellä kierroksella pudotuksen, ja näin kakkostilalta lähtenyt, tuplanollan hypännyt Seela Kullas ja Goldencoast Loreen voitti kultaa.

  • Kuva

”Ensimmäinen yhteinen kausi, en olisi ajatellut, että näin hyvin. Yritin ratsastaa toisen kierroksen vähän rauhallisemmin kuin ekan. Se on todella kuuma ja herkkä tamma, mutta se kyllä tekee yllättävän hyvin aina kaikki tehtävät”, kuvaili Seela Kullas.

Neela Uotila ja Elvera VS Romano nousivat finaalin tuplanollasuorituksellaan hopealle ja Illi oli pronssilla.

”Tuntuu hyvältä hopeamitali. Heppa toimi tosi hyvin koko ajan. Minulla oli kaksi heppaa ja se oli kiva, että oli vähän varaa”, sanoin kokeneemman hevosensa finaaliin valinnut Neela Uotila.

”Se oli vaan sellainen turha puomi, mun mielestä kaikki oli ihan hyvin siinä, mutta semmoista sattuu, olen ihan tyytyväinen”, totesi Sani Illi.

Poneissa naantalilainen Mathilda Simola ja For Fun TF voittivat lajimestaruuden, ja ratsukko oli ainoa, joka sai neljän ratsukon luokassa tuloksen. Ponien viimeiset radat hypätään 120 ja 130 cm korkeudella. Simolan kilpailu jatkuu vielä sunnuntaina junioreiden SM-kilpailussa hevosella Vodka Star.

”Se oli vähän vaikea [rata], mutta poni tsemppasi hyvin. Yritin mahdollisimman hyvät radat tehdä, mutta niin, että pääsen maaliin. Poni on kiltti, ja haluaa aina auttaa ratsastajaa”, sanoi Mathilda Simola.

Pikkuponien mestaruuskilpailussa kärjessä pysyi vasta 12-vuotias Angelina Appelqvist Oatfield Starbreezellä.  Kiana Mankinen Golden Tulipilla oli toinen. Muut ratsukot eivät saaneet lopputulosta.

”Se on kyllä ihan uskomatonta, poni tsemppasi niin hyvin. Oli kyllä vaikeita ratoja, mutta poni tsemppasi tosi hyvin. Se on tosi kuuma ja villi, mutta kiltti kuitenkin, ja yrittää aina parhaansa”, kuvailee tunnelmia Angelina Appelqvist.

Ypäjän derbykentällä hypättäviä kilpailuja niin este- kuin kenttäratsastuksessa voi seurata suorana Haven Liven välityksellä, selostajana Roy Kokkonen, tai tulemalla Ypäjälle nauttimaan tunnelmasta. Kenttäratsastuksessa jaetaan sunnuntaina aamupäivällä Pohjoismaiden ja Baltian mestaruusmitalit maastokokeen jälkeen. Iltapäivällä jaetaan Suomen mestaruusmitalit senioreissa, nuorissa ja junioreissa finaalikierrosten jälkeen. Kilpailualueelle on vapaa sisäänpääsy.

Kouluratsastuksen SM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina Woikoskella, Nurmaalla. Ratsukot esittivät lauantaina Grand Prix´n ja sunnuntaina on vuorossa vapaaohjelman musiikilla. Myös kouluratsastuksen finaalipäivän tapahtumat kaikissa ikäryhmissä lähetetään Haven Liven välityksellä, selostajana Kaisa Kähö.

 

 

Kansallinen esteratsastus, Ypäjän Hevosopisto
Tulokset 12.8.
Lapsiratsastajien Suomen mestaruus, 
16 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Seela Kullas – Goldencoast Loreen, Tuusulan Ratsastajat 3 vp
2) Neela Uotila – Elvera VS Romano, Riding Club Solbacka 4
3) Sani Illi – Manouscha van’t Steenputje, Myrkyn Yksityisratsastajat 5
Täydet tulokset: LINKKI 

Ponien henkilökohtainen mestaruus, lähti 4, sijoittui 1
1) Mathilda Simola – For Fun TF, Rusko Riding Team 19 vp
Täydet tulokset: LINKKI 

Pikkuponien henkilökohtainen mestaruus, 9 lähtijää
1) Angelina Appelqvist – Oatfield Starbreeze, Lohjan Ratsastajat 22,5 vp
2) Kiana Mankinen – Golden Tulip, Team Ratsurinne 25
Täydet tulokset: LINKKI 

Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/57003

Suomen Ratsastajainliiton julkaisuvapaa tiedote