Ypäjä Championship Weekend – Kenttäratsastuksen PM-kilpailut ja esteratsastuksen SM-kilpailut alkavat torstaina

  • 8.8.2023

Ypäjän Hevosopisto järjestää kenttäratsastuksen PM-kilpailut 10.–13.8. Samana viikonloppuna kilpaillaan myös esteratsastuksessa Suomen mestaruusmitaleista. Mestaruuskilpailut yhdistyvät Ypäjä Championship Weekendissä tarjoten yleisölle huippuratsastusta tapahtuman jokaisena päivänä.

  • Kuva

Kilpailuviikonlopusta on tulossa tiivis, sillä Ypäjän Hevosopiston derbykentällä ratkotaan niin Suomen mestaruudet kuin Pohjoismaiden mestaruudet. Kenttäratsastuksen PM-kilpailuihin saapuu ratsukoita Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Virosta ja tietysti Suomesta. Ratsastuksen kuninkuuslajin eli kenttäratsastuksen jännittävin osakoe, maastokoe, nähdään ponien osalta lauantaina ja nuorten, juniorien ja seniorien osalta sunnuntaina.

Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor lähtevät puolustamaan vuonna 2022 voittamaansa PM-hopeaa junioreiden ja nuorten luokassa. Senioreissa kilpailee viime vuoden kultamitalisti norjalainen Hans Bauer hevosellaan Praestegaardens Leopold. Senioreissa kilpailee myös Ypäjällä kesäkuussa Suomen mestaruuden ja Mannerheimin kenttäratsastuskilpailun voittanut Aada Puranen hevosella Dior 167.

Kilpailut alkavat torstaina kenttäponien koulukokeilla ja esteratsastuksen SM-kilpailut käynnistyvät 1. osakilpailuilla. Viikonlopun aikana lajimestaruukista kilpailevat pikkuponit sekä Suomen mestaruuksista isot ponit, lapsiratsastajat, juniorit, nuoret ratsastajat sekä seniorit. Tästä estekilpailut jatkuvat siten, että pikkuponien, isojen ponien ja lasten mestarit ovat selvillä lauantaina, joka on finaalin sunnuntaina ratsastaville junioreille, nuorille ja senioreille välipäivä.

Viikonlopun aikana Juhlakentällä pyörivät avoimet luokat, Racing noviisisarjan finaalit sekä sunnuntaina suomenhevosille avoin 100 cm luokka. Derbykentällä nähdään myös nuorille hevosille tarkoitetut Pohjantähti 5-vuotisderby ja Breeders’ Prize presented by Hankkija.

Suomen Mestaruusluokat seurattavissa myös Haven Liven välityksellä.

 

Ypäjä Championship Weekend ohjelma

Kenttäratsastuksen osallistujalista (Masterlist)

Kenttäratsastuksen lähtölistat ja tulokset

Esteratsastuksen lähtölistat ja tulokset