Ypäjän Hevosopistolla ratkottiin valjakkoajon SM-mitalit – Järvinen ja Danser T uusivat mestaruutensa

  • 7.8.2023

Ypäjän Hevosopistolla käytiin viikonloppuna valjakkoajon Suomen mestaruus kilpailut. Talvikki Järvinen ja Danser T voittivat kultaa hevosyksiköissä toista vuotta peräkkäin. Ponivaljakoissa hallitsi Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro voittaen kaikki osakilpailut.

  • Kuva

Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro hallitsivat koko viikonlopun ponivaljakoissa voittaen jokaisen käydyn osakokeen ja näin saivat ansaitusti SM-kultaa. Hopeaa saavutti Heidi Koskinen poneilla Suontolan Wäinö ja HS Choko. Pronssia ponivaljakoissa saivat Mia Ventoniemi ja Lizalie Miris sekä HS Luzille Miris.

Ben Simonsén ja Dorato vesiesteellä, kuva Juha Erola

Hevosvaljakoissa nähtiin jännittävä kilpailu ja mitaleista taisteli useampi valjakko. Lopulta Suomen mestaruuden vei nimiinsä vuoden 2022 mestari Talvikki Järvinen ja Danser T. Hopealle ajoivat vuoden 2021 Suomen mestari Leena Kalalahti hevosellaan Judym. Ben Simonsenille ja Doratolle pronssia. Simonsén nousi viimeisessä osakilpailussa virheettömällä suorituksella Ragyogólla luokan kolmanneksi. Simonsén valitsi kuitenkin koulukokeen jälkeen mestaruudesta kilpailevaksi hevoseksi Doraton, joka sijoittui luokassa neljänneksi.

Tulokset 6.8.valjakkoajon Suomen mestaruuskilpailut, Ypäjän Hevosopisto

Ponien Suomen mestaruus, poniyksiköt ja -parit, lähti 8
1) Takkinen Raisa – Kooihuster Harro, ValRa, 148,27
2) Heidi Koski – Suontolan Wäinö, HS Choko 333 Russ, HusR, 165,10
3) Mia Ventoniemi – Lizalie Miris ja Luzille Miris, KKR, 172,19

Hevosyksiköiden Suomen mestaruus, lähti 9
1) Talvikki Järvinen – Danser T, SUO, 154,83
2) Leena Kalalahti – Judym, YR, 164,35
3) Ben Simonsén – Ragyogó 3248, HusR, 168,57

Täydet tulokset: Linkki