5-tallin karanteeni päättyy

  • 1.2.2023

Kaikkien Hevosopiston tallien karanteenit voidaan purkaa

  • Kuva

Karanteeni voidaan purkaa myös 5-tallin osalta.

Myös maneesien käyttörajoitukset voidaan purkaa. Haimi hallin b-puoli ja vanha maneesi tulee torstaina 2.2.2023 kaikille käyttöön.

Toivomme edelleen varovaisuutta, hevosen terveyden seuraamista virusoireiden varalta ja hyviä hygieniakäytäntöjä noudatetaan.
Suurin tartuntariski on  hevosten suoran kontaktin välityksellä (esim. Uloste, eritteet) eli jokainen talliin tuleva hevonen voi tuoda infektion tullessaan.

Toivomme majoittujien noudattavan hevostensa kanssa seuraavia ohjeita:

– Ennen Hevosopiston tiloihin tuloa mittaa hevoseltasi lämpö kerran päivässä vähintään viikon ajan. Jos joku mittaustuloksista on yli 38.3, ole yhteydessä eläinlääkäriisi ennen kuljetusta tilanteen arvioimiseksi.

– Seuraa hevostasi virusoireiden varalta. Jos hevosella on jalkojen turvotusta, räkäisyyttä, yskää, ripulia, vaisuutta, huonosyöntisyyttä tai se palautuu huonosti, älä tuo hevosta.

– Ota tullessasi mukaan pintojen desinfektioon tarkoitettua ainetta, esim. Virkonia laimennettuna pumppupulloon, ja desinfioi sillä itse tullessasi hevosesi karsinan kalterit ja seinät vielä uudelleen.

– Desinfioi kätesi ja omat jalkineesi ennen talliin tuloa ja sieltä lähtiessäsi.

– Älä anna hevosesi koskea maneesin/tallien seiniin eikä muihin hevosiin.

– Älä anna hevosesi koskea kottikärryihin ja talikoihin. Käytön jälkeen puhdista välineet mahdollisimman hyvin.

– Älä itse koske muiden hevosiin.

– Älä mene Hevosopiston muihin talleihin sisälle.