Päivitetty: 15.12.2022 Yksittäisellä hevosella todettu koronavirusinfektio

  • 16.12.2022
  • Kuva

Tiedote 4.12.2022 klo 12:30/ Päivitetty 15.12.2023 klo 19:15

Yksittäisellä hevosella on todettu koronavirusinfektio. Hevonen on ollut eristetty ja erillään muista hevosista oireiden alkamisesta saakka. Sairastunut hevonen on asunut ulkopuolisen yrittäjän talliyksikössä Hevosopiston alueella. Kulkuyhteydet muihin tallikäytäviin on suljettu, eikä kyseessä olevan talliyksikön hevoset ole yhteydessä muihin alueella oleviin hevosiin.

Päivitys 15.12. : IV tallissa, jossa koronainfektio oli todettu, ei ole ilmennyt uusi tapauksia. Vierailuja tallissa tulee välttää kuitenkin edelleen. V-tallissa on yksi hevonen kuumeessa ja varotoimenpiteenä hevonen on eristetty.  

Muilta talleilta valmennuksiin tulevat hevoset majoitetaan erilliseen talliyksikköön. Tulevana viikonloppuna maajoukkuevalmennukseen saapuvat hevoset sijoitetaan varotoimenpiteinä Maneesitalliin. Vierailevat asiakaat eivät saa käydä muissa talleissa. 

Tarvittaviin desinfiointeihin ja hygieniatoimenpiteisiin on ryhdytty heti oireiden alkaessa ja tallien välinen kulku on estetty henkilöiltä sekä hevosilta. Sairastumistapauksessa on toimittu Ypäjän Hevossairaalan suositusten mukaisesti.

Yleiset hygieniaohjeet ehkäisevät tehokkaasti tartuntoja:
– ethän anna hevosten kosketella maneesin tai muiden yleisten tilojen pintoja
– vältä kulkua eri tallien välillä
– lantojen kerääminen alueilta erityisen tärkeää
– pese kädet talliin mennessäsi ja sieltä lähtiessäsi
– käytä vain hevosen henkilökohtaisia välineitä
– vaatteet ja kengät tulisi vaihtaa tai desinfioida eri tallien välillä

Hevosten parissa toimivien asiakkaiden toivotaan tulevan paikalle puhtaissa varusteissa, samoilla vaatteilla ja varusteilla ei liikuta eri tallien välillä. Hevosten terveydentilaa Hevosopiston kaikissa talleissa seurataan erityisen tarkasti.

Lisätietoja:

Kirsi Kärkkäinen
Vastaavatallimestari
040 8607 613
kirsi.karkkainen@hevosopisto.fi

Matti Eklund
Valmennuskeskuksen johtaja
040 7047 594
matti.eklund@hevosopisto.fi

Heli Kivimäki-Manner
Toimitusjohtaja
040 667 2202
heli.kivimaki-manner@hevosopisto.fi

Anne Sjöholm, Ypäjän Hevossairaala
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri
040 046 1122
anne.sjoholm@hevossairaala.fi