Kansainvälisiä mestarivalmentajia tulossa Ypäjälle!

  • 31.10.2022

International Week - Kansainvälistä ratsastuksen huippuosaamista Hevosopistolla Ypäjällä 28.11.-1.12.2022. Este-, kenttä- ja kouluratsastuksen valmentajakoulutusta on pitämässä huipputason valmentajat Richard White, Pether Markne ja Christopher Bartle.

  • Kuva

Kansainvälisen tason huippuvalmentajia kouluttamassa Ypäjän Hevosopistolla marraskuun lopulla. Koulutustapahtuma antaa ratsastuksen valmentajille, opettajille sekä ohjaajille koulutusta ja kehitystä valmennusosaamiseen. International Weekin monipuolisesta ja tasokkaasta koulutuksesta hyötyvät myös kaikki valmentautumisesta ja kilparatsastuksesta kiinnostuneet.  Tapahtuma on osa Suomen Ratsastajainliiton ja opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa osaamisen kehittämisen hanketta.

Kansainvälisesti arvostettu valmentaja ja ratsastaja Richard White saapuu jälleen Suomeen! Hän pitää yhdessä puolisonsa Kyra Kyrklundin kanssa valmennuskeskusta Englannissa. Richard White tunnetaan erityisesti istuntaspesialistina. Maailmalla kiertävä britti on valmentanut mm. Kyra Kyrklundia, Terhi Stegarsia ja Anu Sirosta. Valmentamisen lisäksi Richard ratsastaa ja kilpailee kouluratsastuksessa.

Pether Markne on ruotsalainen valmentaja, joka on itse kilpaillut kouluratsastuksessa olympialaisissa ja esteratsastuksessa hän on kilpaillut 160 cm kansainvälisissä luokissa. Hän valmentaa tällä hetkellä myös Norjan kouluratsastuksen maajoukkuetta. Paremmin Pether kuitenkin tunnetaan esteratsastuksen puolelta. Hänen valmennettavanaan on tällä hetkellä Norjan maajoukkue ja henkilökohtaisena oppilaana on pitkään ollut mm. Malin Baryard-Johnsson, moninkertainen mestaruuskilpailujen mitalisti, joukkuekultaa mm. Tokion olympialaisista 2021 ja Herningin MM-kilpailuista 2022.

Christopher Bartle on brittiläinen valmentaja, joka on menestynyt sekä koulu- että kenttäratsastuksessa. Hän on tällä hetkellä Iso-Britannian kenttäratsastusjoukkueen maajoukkuevalmentaja. Vuodesta 2001 vuoteen 2016 hän valmensi Saksan maajoukkuetta yhdessä Hans Melzerin kanssa. Chris Bartle on kilpaillut kouluratsastuksessa Los Angelesin olympialaisissa sijoittuen kuudenneksi. Kenttäratsastuksessa hän on muun muassa voittanut Badmintonin kuuluisan kilpailun vuonna 1998 ja EM-joukkuekultaa 1997.

Liput ostettavissa Hevosopiston verkkosivuilta:
www.hevosopisto.fi/tapahtumat/international-week-valmennusklinikat/

Aikataulu:
Maanantai 28.11. Richard White
Tiistai 29.11. Richard White ja Pether Markne
Keskiviikko 30.11. Pether Markne ja Christopher Bartle
Torstai 1.12. Christopher Bartle

Lisätietoja:
Anu Korppoo,  anu.korppoo@hevosopisto.fi, 040 860 7611