Hevosopisto Dressage Challenge – vuoden viimeinen kouluratsastuskilpailu Ypäjällä

  • 25.10.2022

Ensi viikonlopun Hevosopisto Dressage Challenge 28.–30.10. kerää yli 200 hevosta Ypäjän Hevosopiston vuoden viimeisiin kouluratsastuskilpailuihin. Kilpailuissa ratkotaan aluejoukkuemestaruus, friisiläishevosten mestaruus ja suomenhevosten hallimestaruus. Mukana myös Legimia Future Cupin finaali, jossa ikäluokat kilpailevat keskenään samassa luokassa.

  • Kuva
Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir kilpailevat tänäkin vuonna Suomenhevosten Hallimestaruudesta

Kilpailut alkavat perjantaina kaikille avoimilla luokilla tasoilla helppo B, helppo A ja vaativa B. Lauantaina kilpailut jatkuvat alueiden välisillä joukkuemestaruuksilla. Alueet voivat lähettää kilpailuun yhden joukkueen, joka koostuu poni- ja/tai lapsi- ja/tai junioriratsastajista ja siinä tulee olla ratsukoita vähintään kahdesta eri ikäryhmästä, 3–4 ratsukkoa yhteensä. Mukana ovat Lounais-Suomi, Pohjois-Suomi, Kaakkois-Suomi, Itä-Suomi, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Häme ja Etelä-Suomi. Lauantaina ratkaistaan myös friisiläishevosten mestaruus helppo A tasolla. Mestaruudesta on kilpailemassa 6 ratsukkoa.

Lauantain pääluokka Legimia Dressage Future Cupin finaali on avoin poni-, juniori- ja nuorille ratsastajille. Ennen finaalia ratsukot ovat keränneet pisteitä kolmesta eri osakilpailusta, joiden perusteella jokaisen ikäryhmän kolme parasta pääsevät finaaliin. Ratsukot esittävät oman ikäryhmänsä kür-ohjelman musiikkiin. Finaalissa parhaan kokonaisprosenttimäärän saanut ratsukko on sarjan voittaja. Kaikki viisi sijoittunutta palkitaan seuraavin rahasummin: 800, 500, 380, 280, 170 € sekä kolme parasta saavat palkintoloimet kilpailusarjan sponsorilta Lakiasiaintoimisto Legimialta.

Suuren suosion saanut Finnhorse Cup saa jatkoa sen 2. osakilpailussa lauantaina. Finnhorse Cup on Hevosopiston ja Hippoksen tarjoama uusi suomenhevosille tarkoitettu hallisarja. Myös kaikille avoin Winter cup sarjakilpailu saa alkunsa ensi viikonloppuna sunnuntaina. Molemmat kilpailusarjat jatkuvat 2023 kevääseen asti.

Sunnuntain pääluokka on Suomenhevosten Hallimestaruus 2022. Kolminkertainen hallimestari Kulta-ahon Kasimir on puolustamassa titteliään ratsastajanaan Anna Kärkkäinen (Ypäjän Ratsastajat). Ratsukko on voittanut tänä vuonna jo Suomenhevosten koulumestaruuden, Suomenhevosderbyn sekä Pohjola Finnhorse Tour Finaalin. Suomenhevosten Hallimestaruudesta kilpailee yhteensä 10 ratsukkoa sunnuntaina.

Sunnuntaina myös kansallinen pararatsastusluokka sekä kaikille avoimet helppo A ja Intermediate I luokat. Tapahtuma on avoin yleisölle ja kilpailuareenoina toimivat Ypäjä- ja Opistohallit. Kilpailukausi jatkuu Ypäjän Hevosopistolla vielä esteratsastuksen parissa marraskuussa ja joulukuussa.