Ville Vaurio ratsasti Pohjola Grand Tour finaalin voittoon kylkiluu murtuneena!

  • 9.10.2022

Hevosopiston kouluratsastuksen hallikauden avaus Autumn Dressage huipentui Pohjola Tour finaaleihin. Anna Kärkkäinen dominoi suomenhevosten sarjaa alusta loppuun.

  • Kuva

Kouluratsastuksen Pohjola Tourissa oli neljä osakilpailua ja finaali järjestettiin Hevosopisto Autumn Dressage -tapahtumassa. Sarja alkoi DTT Spring Dressage at Stable Nova -kilpailussa 28.-29.5. Hyvinkäällä. Hevosopistolla kilpailtiin 17.-19.6. näyttävästi sekä koulu- että esteratsastuksen osakilpailut Hevosopiston Summer Festivaalissa. Perinteikäs Laakson ratsastusstadion kokosi kouluratsastajien parhaimmiston 30.-31.7. Helsinkiin. Viimeinen osakilpailu oli 6.–7.8. WHD Gårdissa, Woikoskella. Ypäjän Hevosopiston finaaliin pääsi jokaisen sarjan viisi parasta ratsukkoa. Pohjola Tour sisältää neljä sarjaa, Pohjola Grand Tour Intermediaire A-II tasolla, Pohjola Small Tour PSG ja Intermediare I-tasolla, Pohjola Rising Star Tour Vaativa B-tasolla ja Pohjola Finnhorse Tour Helppo A-tasolla. Finaaleissa ratsastettiin jokaisen tason Kür-ohjelma.

Ville Vaurio ja G-Star voittivat Pohjola Grand Tour potin. ”Jo paikalle pääseminen oli kilpailuiden kohokohta. Molemmilla on ollut vähän terveysongelmia ja itsellä on tällä hetkellä kylkiluu murtunut. Nämä olivat hevosen ensimmäiset hallikilpailut ja ensimmäinen kür-ohjelma. Hevosen kilpailukokemus on vielä aika ohut ja harjoittelemme lisää kilpailemista. Voitto summan aion käyttää ihan peruskulkuihin, tallivuokriin ja ruokiin”, kertoo Ville. Pohjola Grand Tourin toiseksi ratsastivat Nora Svensk ja Lammehaven’s Zadin. Kolmanneksi parhaat pisteet keräsivät Jenni Linna ja Franziskaner.

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir voittivat kaikki Pohjola Finnhorse tourin osakilpailut ja finaalin. ”Voitto tuntuu hyvältä! Küriä on aina kiva ratsastaa, mutta olin tänään koko ajan vähän myöhässä musiikista, vaikka olen ratsastanut tätä ohjelmaa aika monta kertaa. Olemme tuttu pari mikä on vahvuutemme ja tätä kür-ohjelmaa olemme tehneet monta kertaa ja se on aika varma. Tänään jouduin vähän soveltamaan koreografiaa, että sain musiikista kiinni, mutta tuntui toimivan!”, kommentoi Anna päivän suoritustaan. Pohjola Finnhorse tourin toiseksi Riitta Holopainen ja Hamurai ja kolmanneksi Tiina Hyssänmäki ja Taikatumma.

Sara Maattola-Lindholm ja London Eye

Pohjola Small Tour finaalin voittoon ratsasti Sara Maattola-Lindholm ja London Eye. ”Välillä käy hyvä vahinko. Oli hyvä päivä!”, hymyilee Sara. ”Tykkään mennä näitä sarjakilpailuja, koska ne jaksottavat kivasti kautta. Ohjelman lainasin Heidi Huurinaiselta ja ehdin ratsastaa sen vain kerran, mutta ohjelma on sellainen, että se tukee ratsastusta niin se oli aika helppoa.” Toiseksi Pohjola Small Tourin finaalissa sijoittui Susanna Hyypiä ja Ivemmo. Kolmanneksi ylsivät Christina Wuorimaa ja Fabrina II.

Heidi Taipale ja Vix Chico

Pohjola Rising Star tour finaalin voittivat Heidi Taipale ja Vix Chico. ”Tämä oli oikein työvoitto eilisen jälkeen, kun hevonen oli niin jännittynyt eilen, niin tuntuu mahtavalta. Tänään oli oikein ihana fiilis ja sai ratsastaa vielä musiikin tahdissa. Olen koittanut tehdä ohjelman niin, että se on hevoselle helppo eikä ole liian vaikea ja meillä on sellainen hyvä fiilis. Hevonen lähtee kuukaudeksi virkistäytymään vesikävelytykseen. Sieltä kun tullaan, alkaa kunto ja harjoittelu tulevaa kautta varten. Tarkoitus olisi ensi kaudella mennä vaativaa aata”, kertoo Heidi.
Pohjola Rising Star Tourin toiseksi ratsasti Kaisa Pirinen ja Lauren ja kolmanneksi Senni Tolonen ja Royal Dandy

Tulokset:
Luokka 20 – POHJOLA GRAND TOUR FINAALI | Grand Prix | FEI Kür Grand Prix 1999
Kansallinen | Hevonen | Kouluratsastus
5 lähtijää ja 5 sijoittuu

1) Ville Vaurio, DRESSAGE TEAM TRAVERS RY – G-Star 70.855%, 2) Nora Svensk, HELSINGIN RATSASTAJAT RY – Lammehaven’s Zadin 68.035%, 3) Jenni Linna, SALON RATSASTUSSEURA RY – Franziskaner 66.430%, 4) Kira Kanerva, HYVINKÄÄN URHEILURATSASTAJAT RY – Sandora 64.915%, 5) Kristiina Purdy, SUONENJOEN VASAMA RIDERS RY – Florina 62.035%

Luokka 21 – POHJOLA SMALL TOUR FINAALI | Inter I | FEI Kür Intermediare I 1998
Kansallinen | Hevonen | Kouluratsastus
5 lähtijää ja 5 sijoittuu

1) Sara Maattola-Lindholm, VIHDIN RATSASTAJAT RY – London Eye 70.730%, 2) Susanna Hyypiä, PORVOON MUSTANG – BORGÅ MUSTANG RY – Ivemmo 67.720%, 3) Christina Wuorimaa, RATSASTUSSEURA TEAM NISSALA RY – Fabrina II 67.395%, 4) Essi Hiidensalo, TEAM KAWERDA RY – Notholmens Linzano 66.900%, 5) Peggy Högsten, HELSINGIN RATSASTAJAT RY – Frisco 217 64.795%

Luokka 22 – POHJOLA RISING STAR TOUR FINAALI | Vaativa B | FEI Kür Junioreille 2006
Kansallinen | Hevonen | Kouluratsastus
5 lähtijää ja 5 sijoittuu

1) Heidi Taipale, KANTA-HÄMEEN RATSASTAJAT R.Y. – VIX Chico 70.235%, 2) Kaisa Pirinen, PARKANON RATSASTAJAT RY – Lauren 69.075%, 3) Senni Tolonen, AURUM RIDERS RY – Royal Dandy 68.970%, 4) Anni Särkilahti, DRESSAGE TEAM TRAVERS RY – First Light 68.245%, 5) Oona Ylirautia, LOHJAN RATSASTAJAT RY – Farjana 66.245%

Luokka 23 – POHJOLA FINNHORSE TOUR FINAALI | Helppo A | Suomenhevosten Mestaruus Kür 2012
Kansallinen | Hevonen | Kouluratsastus
4 lähtijää ja 4 sijoittuu

1) Anna Kärkkäinen, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Kulta-ahon Kasimir 74.075%, 2) Riitta Holopainen, HYVINKÄÄN URHEILURATSASTAJAT RY – Hamurai 72.065%, 3) Tiina Hyssänmäki, TALLITIIMI RY – Taikatumma 70.025%, 4) Linda Annette Karvonen, PINOMÄKI ROYALITY RIDING CLUB RY – Pyrypolun Ruletti 64.970%

Täydet tulokset Hevosopisto Autumn Dressage (equipe.com)