Hevosopiston Ypäjä Nuotti ja Laura Porthan Finnhorse cupin ensimmäisen osakilpailun toisiksi!

  • 8.10.2022

Laura ja Nuotti tekivät varmaa ja tasaista työtä Hevospiston hallikauden avauksessa Autumn Dressage kilpailuissa. Finnhorse cup hallisarjan voittoon tämän vuoden suomenhevosten laatuarvostelun 5-vuotiaiden paras tamma ja paras askellajihevonen Laulun Sävel.

  • Kuva

Aivan uusi suomenhevosten Finnhorse hallisarja alkoi Ypäjän Hevosopiston Autumn Dressage kilpailuissa 8.10. Sarjassa ratsastetaan kolme osakilpailua, joista lasketaan pisteet yhteen. Eniten pisteitä saanut saa Hippoksen lahjoittaman kiertopalkinnon ja kolme sarjan parasta palkitaan myös esinepalkinnoilla. Sarja kilpaillaan aluetasolla ja sarjan tavoitteena on nostaa uusia hevosia ja ratsastajia kohti Mestaruustasoa. Sarjan ensimmäinen osakilpailu ratsastettiin helppo b tasolla ja seuraavat kaksi helppo a.

Voittoon ratsastivat suomenhevosten laatuarvostelussa upeasti pärjännyt tamma Laulun Sävel ratsastajanaan Noora Ala-Äijälä. Laulun Sävel valittiin Ypäjän laatuarvosteluissa syyskuussa parhaaksi 5-vuotiaaksi tammaksi sekä parhaaksi askellajihevoseksi. Toiseksi sijoittuvaa Hevosopisto omistama ja kasvattama Ypäjä Nuotti ja Laura Porthan. Laura ja Nuotti sijoittuvat perjantaina Helppo b:4 luokassa viidenneksi. Kolmanneksi Finnhorse cupin ensimmäiseen osakilpailuun ratsasti Ksenia Karahka ja ruuna Siinan Sisu.

Hevosopisto Autumn dressage kilpailuissa käydään lauantaina myös Legimia Dressage Future Cupin kolmas osakilpailu. Legimia cup on poni-, juniori- ja nuorten ratsastajien oma sarja. Sunnuntaina Autumn Dressage tapahtuma huipentuu jännittävään kouluratsastuksen Pohjola Tour finaaliin, joihin pääsi mukaan jokaisen sarjan viisi parasta ratsukkoa.

Noora Ala-Äijälä ja Laulun Sävel

Luokka 12 – FINNHORSE CUP | Helppo B | Helppo B:5 2022 Kat. 1, /, H
Alue | Poni | Hevonen | Kouluratsastus
31 lähtijää ja 8 sijoittuu

1) Noora Ala-Äijälä, LAITILAN RATSASTAJAT RY – Laulun Sävel 66.250%, 2) Laura Porthan, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Ypäjä Nuotti 66.154%, 3) Ksenia Karahka, TEAM KAWERDA RY – Siinan Sisu 65.962%, 4) Emma Kivimäki, STALL ANNA RIDERS RY – Päällikkö 65.385%, 5) Linda Annette Karvonen, PINOMÄKI ROYALITY RIDING CLUB RY – Pyrypolun Ruletti 64.808%, 6) Irina Kokko, KULTA-AHON RATSASTAJAT RY – Kulta-Ahon Helmi 64.423%, 7) Katja Laine, TEAM KAWERDA RY – Maisa Neiti 64.135%, 7) Christa Koivisto, TURUN RATSASTAJAT RY – Savelan Puistotäti 64.135%,

 

Täydet tulokset Hevosopisto Autumn Dressage (equipe.com)

Kuvia medialle: https://hevosopisto.kuvat.fi/kuvat/Hevosopisto/Medialle/

Lisätietoja: Sini Mansikka, sini.mansikka@hevosopisto.fi, 040 6203 785