Päivitetty 22.9. Kolmelle kilpailuissa käyneelle hevoselle on noussut kuume Ypäjä Horse Show´n jälkeen

  • 19.9.2022
  • Kuva

Päivitetty 22.9.2022 klo 16:00

Ypäjä Horse Show kilpailuissa 16.9.-18.9.2022 käyneille kolmelle hevoselle on noussut kuume. Hevoset majoittuivat 4-tallissa. Kyseinen talliosasto on poistettu käytöstä. Mahdollisissa kontaktissa olleiden hevosten omistajiin on otettu yhteyttä.

22.9. Hevosopiston tietoon ei ole tullut uusia tartuntoja tai sairastuneita hevosia. 4-talli on toistaiseksi pois käytöstä ja majoituksia tuleville viikoille on muissa talleissa. Tarvittaviin siivoustoimenpiteisiin on ryhdytty.

Kilpailuissa käynneille ja erityisesti 4-tallissa majoittuville suosittelemme välttämään kaikkia ylimääräisiä hevoskontakteja sekä mittaamaan hevosilta ruumiinlämmön päivittäin, mielellään aamuin illoin. Mikäli oireita ilmenee, välittömästi yhteyttä Hevosopistolle ja eläinlääkäriin, että tiedämme, onko tauti levinnyt pidemmälle ja mahdolliset tartuntaketjut saadaan katkaistua

Yleiset hygieniaohjeet ehkäisevät tehokkaasti tartuntoja:
– ethän anna hevosten kosketella maneesin tai muiden yleisten tilojen pintoja
– pese kädet talliin mennessäsi ja sieltä lähtiessäsi
– käytä vain hevosen henkilökohtaisia välineitä
– vaatteet ja kengät tulisi vaihtaa tai desinfioida eri tallien välillä

Hevosten parissa toimivien asiakkaiden toivotaan tulevan paikalle puhtaissa varusteissa, samoilla vaatteilla ja varusteilla ei liikuta eri tallien välillä. Hevosten terveydentilaa Hevosopiston talleissa seurataan erityisen tarkasti.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Krista Hellgren
Palvelu- ja kehitysjohtaja
040 665 5768