Valo Rols kasvattajakilpailun paras 6-vuotias esteillä – Kelmi Cupin voittoon Helkky Ylönen

  • 3.9.2022

Suomenratsujen Kuninkaallisten kolmantena päivänä ratkaistiin 6-vuotiaiden kasvattajakilpailu esteratsastuksessa. Kilpailun paras suomenhevonen oli Valo Rols Telma Lumialan ratsastamana. Kouluratsastuksessa päivä huipentui Kelmi Cup -kilpailuun, jonka kahden osakilpailun jälkeen voitti Helkky Ylönen ja Koivukummun Jesper. Lauantaina nähtiin myös Orikavalkadi, jossa esiteltiin suomenhevosoreja ja näiden jälkeläisiä.

  • Kuva
Telma Lumiala ja Valo Rols 6v Black-Horse Kasvattajakilpailun palkintojenjaossa.

6-vuotiaiden suomenratsujen Black-horse kasvattajakilpailun voittoon ratsasti ainoalla virhepisteettömällä radalla Telma Lumiala hevosella Valo Rols ( i. Turon Into, kasvattaja Huikkala Ilkka ja omistaja Carlsson Senja). Muut sijat ratkottiin jännittävällä uusinnalla, johon pääsivät toisen osakilpailun jälkeen 2.-5. sijoilla olevat ratsukot. Toiseksi puhtaalla uusinnalla ratsasti Juho Norilo ja Köpars Tilona (i.Visku-Petteri, kasvattaja Tennberg Robert ja omistaja Hakala Henna). Kolmanneksi hyppäsi Ojavallin Nuppu (i. Saran Sovitus, kasvattaja ja omistaja Mäentaus Niina) ratsastajanaan Noora Turunen nopealla ajalla ja neljällä virhepisteellä uusinnassa. 

Nuorten hevosten suorituskykyarvostelun 4-7-vuotiaille hevosille voitti Savelan Mabel (Herkko Hurmaus x Olve / kasvattaja Sjögren Elina ja omistaja Mettala Raisa), jonka esitti taitavasti Janette Sjöberg. Viikonloppuna kilpailtiin myös Suomenratsujen Kuninkaallisten Taitomestari 2022 luokka. Kilpailuun kuului kaksi osakilpailua. Kokonaiskilpailun voittoon taituroivat itsensä Salla Viitala ja Myrskyn Onni.

Helkky Ylönen ja Koivukummun Jesper

 

 

Kouluratsastuksessa päivän pääluokkana oli perinteinen Kelmi Cup, jonka ensimmäinen osakilpailu käytiin perjantaina. Luokka jouduttiin jakamaan kahteen osaan suuren osallistujamäärän takia eli voittaja ratkaistiin toisen osakilpailun tulosten perusteella. Lauantaina Kelmi Cup -luokan voittoon ratsasti Helkky Ylönen ja Koivukummun Jesper 68.462 prosentilla. Toiseksi tuli Mira Mahosenaho ja Valon Oliver 67.308 prosentilla. Kolmannelle sijalle Jasmin Saarenvalta ja Saaren Kiho prosentein 66.731. 

Lauantaina ratsastettiin myös Suomenhevosten Koulumestaruuden 2022 ensimmäinen osakilpailu. Johtopaikkaa pitää Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir, jotka ovat koulumestareita myös vuosilta 2021 ja 2020. Toista sijaa pitävät Katja Kuokka ja Hessin Leevi sekä kolmatta sijaa Helkky Ylönen hevosella Kulmalan Taika. Krafft Orikavalkadissa nähtiin viisi upeaa oria ja näiden jälkeläiset. Derbykentällä esittettiin orit Maranello, Herkko Hurmaus, Ratsu Reima, Savelan Hemuli ja Salmiakki Poika.

Herkko Hurmaus Krafft Orikavalkadissa

Sunnuntaina ratkeaa vuoden 2022 Suomenhevosten Koulumestaruuden voittaja sekä paras 6-vuotias koulusuomenhevonen kasvattajakilpailussa. Myös senioreiden suomenpienhevosmestaruus ratsastetaan helppo A tasolla. Esteillä samansukuisten suomenhevosten joukkuekilpailu, suomenpienhevosmestaruus, nuorten hevosten suorituskykyarvostelu, avoimia luokkia suomenhevosille sekä Samuli GP.

 

Suomenratsujen Kuninkaalliset presented by Back on Track, Krafft & Oranta Equus, esteratsastus 2022, Ypäjän Hevosopisto 

 Esteratsastus tulokset

6v Suomenratsujen Black Horse –kasvattajakilpailu 

1) Telma Lumiala, HELSINGIN WIISIKOT RY – Valo Rols, 4-0-4 

2) Juho Norilo, RATSASTUSSEURA AINO RY – Köpars Tilona 8-0-8-0,37,48 

3) Noora Turunen, RATSASTUSSEURA VARSA RY – Ojavallin Nuppu 8-0-8-4,37,55 

kokonaistulokset: 6v Suomenratsujen Black Horse kasvattajakilpailu, esteratsastus, kokonaistulokset.pdf – Google Drive 

 

Luokka 9 – 80 cm arv. Nuorten hevosten suorituskykyarvostelu, avoin 4-7 vuotiaille suomenhevosille Kat. 1, /, H 

Seura | Poni | Hevonen | Esteratsastus 

9 lähtijää ja 3 sijoittuu 

1) Janette Sjöberg, KAARINAN KENTTÄRATSASTAJAT KAKE RY – Savelan Mabel 8.3/59.79, 2) Kati Paananen, SKURA RY – Seppälän Tarmo 7.6/65.32, 3) Paula Halkola, VALKEAKOSKEN RATSASTUSSEURA RY – Sisu-Veikko 7.4/54.11 

 

Suomenratsujen Kuninkaallisten Taitomestari 2022 

  1. Salla Viitala – Myrskyn Onni, RATSUTIIMI RY 8,0 8,5 16,5 
  2. Essi Kärkinen – Varma-Soundi, KORPILAHDEN RATSASTAJAT RY 7,6 8,0 15,6 
  3. Kirsi Rantala – Leiskan Valto, ILMAJOEN RATSASTAJAT RY 7,9 7,6 15,5 

Kaikki tulokset: SRK Taitomestari 2022.pdf – Google Drive 

 

Täydet tulokset LINKKI

 

Kouluratsastus tulokset

Luokka 111a – Prix de KRAFFT, powered by Oranta Equus, Kelmi Cup 2. osakilpailu | Helppo A | Helppo A:6 2022 Kat. 1, /, 2, /, H

Alue | Poni | Hevonen | Kouluratsastus

39 lähtijää ja 10 sijoittuu

1) Helkky Ylönen, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Koivukummun Jesper 68.462%, 2) Mira Mahosenaho, RATSASTUSSEURA MT-TEAM RY – Valon Oliver 67.308%, 3) Jasmin Saarenvalta, TURUN RATSASTAJAT RY – Saaren Kiho 66.731%

 

Luokka 112 – Suomenhevosten Koulumestaruus 2022 1.osakilpailu | Prix de ArcticVet | Helppo A | FEI World Dressage Challenge – test B 2022 Kat. 1, /, 2, /, H

Kansallinen | Poni | Hevonen | Kouluratsastus

30 lähtijää ja 8 sijoittuu

1) Anna Kärkkäinen, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Kulta-ahon Kasimir 71.825%, 2) Katja Kuokka, KAAKON RATSASTAJAT RY – Hessin Leevi 70.318%, 3) Helkky Ylönen, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Kulmalan Taika 69.762%

Täydet tulokset LINKKI