Suomenratsujen Kuninkaalliset alkoivat Ypäjällä

  • 1.9.2022

Kauan odotettu suomenhevosten oma tapahtuma alkoi Ypäjän Hevosopistolla kouluratsastuksella torstaina. Päivän pääluokkana ratsastettiin Akulin Pokaali, jonka voitti Anna Johansson tammallaan Haavis-Estelle. Esteillä perjantaina Taitomestaruuden ja 6-vuotiaiden kasvattajakilpailun 1. osakilpailut sekä suomenhevosille avoimia luokkia aina 100 cm asti.

  • Kuva
Anna Johansson ja Haavis-Estelle, Akulin Pokaalin 2022 voittajat

Päivän pääluokka Akulin Pokaali on kunnianosoitus laadukkaille suomenhevostammoille. Luokka ratsastetaan helppo A tasolla. Akuli oli Valtion Hevosjalostuslaitoksen tamma, joka kilpaili kouluratsastuksessa ja otti nimiinsä 6-vuotiaana koulumestarudeen vuonna 1980. Akuli sai 12 jälkeläistä, joista parhaiten tunnetaan orit Samuli ja Lastun Leka. Vuoden 2022 Akulin Pokaalin voitti Anna Johansson prosentein 67.328. Toiselle sijalle ratsasti Laura Pelkonen ja Haiti (66.466 %) sekä kolmannelle sijalle Maija Heikkinen ja Helan Går (65.863 %).

Viikonloppuna nähdään myös Samulin ja Kelmin omat muistoluokat. Kelmi Cupin ensimmäisen osakilpailu ratsastetaan perjantaina ja toinen osakilpailu lauantaina Helppo A tasolla. Ensimmäiseen osakilpailuun osallistuu huimat 52 ratsukkoa. Kilpailut huipentuvat sunnuntaina Derbykentällä Samuli GP -luokkaan, jossa ensimmäinen kierros hypätään 105 cm tasolla ja toinen 110 cm tasolla. Koulupuolella puolestaan kilpailut huipentuvat Suomenhevosten Koulumestaruuteen 2022, jossa ratsastetaan Suomenhevosten mestaruus Kür eli vapaaohjelma.

Mukana lisäksi suomenpienhevosten mestaruudet koulu- ja esteratsastuksessa sekä 6-vuotiaiden kasvattajakilpailut. Esteillä nähdään myös samansukuisten hevosten joukkuekilpailu. Lauantaina myös perinteinen Orikavalkadi, jossa nähdään upeita suomenhevosoreja ja näiden jälkeläisiä.

 

Suomenratsujen Kuninkaalliset presented by Back on Track, Krafft & Oranta Equus

Luokka 102b – Akulin Pokaali | Helppo A | Helppo A:2 2022

Alue | Hevonen | Kouluratsastus

32 lähtijää ja 8 sijoittuu

1) Anna Johansson, JYVÄSSEUDUN RATSUKOT RY – Haavis-Estelle 67.328%, 2) Laura Pelkonen, PORVOON MUSTANG  – BORGÅ MUSTANG RY – Haiti 66.466%, 3) Maija Heikkinen, PAIMION RATSASTAJAT RY – Helan Går 65.863%

Täydet tulokset LINKKI