Petra Heikkinen on esteratsastuksen uusi SM-kultamitalisti: “Tämä oli tavoite”

  • 14.8.2022

Esteratsastuksen Suomen mestaruuskilpailut on saatu päätökseen Hevosopistolla Ypäjällä. Kilpailuissa oli jännitystä ilmassa, kun johtopaikalla ollut Petra Heikkinen tippui viimeisen osakilpailun ensimmäisellä kierroksella toiseksi Janna Jensenin taakse. Nuorissa johtopaikkansa piti loppuun asti Pipsa Koski sekä EM- ja PM-kultamitalisti Jone Illi voitti junioreiden Suomen mestaruuden.

  • Kuva

Esteratsastuksen uusi Suomen mestari on Petra Heikkinen ja Hurby, “tämä oli kauden tavoite ja se on nyt saavutettu”. He olivat johdossa kilpailun kaksi ensimmäistä osakilpailua, mutta Heikkinen menetti johtoasemansa finaalin ensimmäisellä kierroksella, “takaa-ajoasemasta oli helpompi lähteä toiselle kierrokselle kun tiesi, että pitää tehdä vain nolla”. Susanna Granroth sai hopeisen mitalin kaulaansa hevosellaan L’Espoir van Dorperheide. Granrothilla ei ollut suuria odotuksia, sillä hän jätti ykköshevosensa pois kilpailusta. “Ei ollut niin suuria paineita ja tuntuu erittäin hyvältä kun nousin tälle sijalle”. Sanna Backlund ja Jumper nousivat finaalissa mitalisijoille ja saivat pronssia. “Olen todella ylpeä hevosestani, joka oli kolmas vaihtoehto kilpailuun. Se on vasta 8-vuotias ja suoriutui tehtävistä näin hyvin. Olen todella iloinen!”

Pipsa Koski ja Iprimero finaalin ensimmäisellä kierroksella

Nuorissa ratsastajissa kultamitalin voitti täysin puhtailla kierroksilla Pipsa Koski ja Iprimero. “Yritin vain pitää pään kylmänä ja ajatella, että lähden joka päivä uudelle radalle, enkä ottanut turhia paineita, käy mitä käy ja nyt kävi näin. Voitto tuntuu tosi hyvältä, enkä ole ihan tajunnut koko asiaa”, kertoo Koski. Iprimero on ollut Koskella puolitoista vuotta, “koko ajan ollaan menty paljon eteenpäin, se on todella varovainen, mutta sen kanssa on kiva mennä.” Aura Vasama sai hopeaa ratsullaan Fayot, joka oli alun perin hänen kakkosratsunsa. Antonia Virtanen ja Cavalino saivat nimiinsä pronssimitalin, “Kilpailut alkoivat vähän vaikeasti, mutta parani kokoajan ja tsemppasin loppuun asti, ja tässä nyt ollaan”.

Junioreiden mitalistit Anni Hjerpe (vas.), Jone Illi ja Nella Mäyrä

Junioreiden jännittävässä finaalissa sijoitukset pysyivät samana: Jone Illille ja Eolitalle kultaa, Anni Hjerpelle ja Callboylle hopeaa sekä pronssia Nella Mäytälle ja Janina van het Goteringenveld. Illi on voittanut tänä vuonna niin Euroopan mestaruuden kuin Pohjoismaiden mestaruuden sekä nyt Suomen mestaruuden. Voittoratsu merkitsee Illille paljon: “Ollaan työskennelty yhdessä neljä vuotta, jonka aikana ollaan kasvettu yhteen. Luotamme toisiimme ja ymmärrämme toisiamme, Elsa [Eolita L] on mun luottoratsu ja tulee aina olemaan.” Illillä on ollut rankka kilpailukesä ja hän kertoo, että vireyden saa pidettyä yllä kun ottaa päiväunet aina ennen starttia. Hjerpelle mitali merkitsee paljon, “olemme tehneet paljon töitä ja on kiva, että se palkitaan nyt”. Pronssimitali oli Mäntylälle ensimmäinen SM-mitali junioreissa.

Vuoden 2023 Esteratsastuksen Suomen mestaruudet pidetään jälleen Ypäjällä elokuussa. Ensi viikolla 18.-21.8. Hevosopistolla nähdään tulevaisuuden lupauksia Nuorten hevosten festivaaleilla. Tapahtumaan kuuluu este-, kenttä- ja askellajihevosten laatuarvostelut, Racing-noviisisarjojen finaalit, Breeders’ Prize presented by Hankkija ja Pohjantähti 5-vuotisderby niin este- kuin kouluratsastuksessa sekä koulupuolella Prestige Cup by Equality Line finaali. Lauantaina 20.8. päästään nauttimaan nuorten hevosten lisäksi myös hieman kokeneemmista ratsukoista kouluratsastuksen joukkue SM-kilpailuiden merkeissä. 

Esteratsastuksen SM-tulokset 2022, Ypäjän Hevosopisto

Senioreiden suomenmestaruus

Kansallinen | Hevonen | Esteratsastus

22 lähtijää

1) Petra Heikkinen, POHJOIS-KARJALAN URHEILURATSASTAJAT RY – Hurby (0.00)-(0.00)-(4.00)-(0.00)-4, 2) Susanna Granroth, HATTEL RIDERS RY – L’Espoir van Dorperheide (3.11)-(1.00)-(4.00)-(0.00)-8.11, 3) Sanna Backlund, HATTEL RIDERS RY – Jumper (5.09)-(1.00)-(0.00)-(4.00)-10.09

 

Nuorten ratsastajien suomenmestaruus

Kansallinen | Hevonen | Esteratsastus

13 lähtijää

1) Pipsa Koski, HATTEL RIDERS RY – Iprimero (0.00)-(0.00)-(0.00)-(0.00)-0, 2) Aura Vasama, RUOHOJÄRVEN KARTANON RATSASTAJAT RY – Fayot (2.57)-(0.00)-(8.00)-(4.00)-14.57, 3) Antonia Virtanen, AURAN RATSASTAJAT RY – Cavalino (9.34)-(9.00)-(8.00)-(0.00)-26.34

 

Junioreiden suomenmestaruus

Kansallinen | Hevonen | Esteratsastus

20 lähtijää

1) Jone Illi, MYRKYN YKSITYISRATSASTAJAT RY – Eolita L (0.00)-(0.00)-(0)-(0.00)-0, 2) Anni Hjerpe, HATTEL RIDERS RY – Callboy (1.56)-(0.00)-(0)-(0.00)-1.56, 3) Nella Mäyrä, RUSKO RIDING TEAM RY – Janina van het Goteringenveld (3.87)-(0.00)-(0)-(4.00)-7.87