Loppukesänä huippuhevosurheilua Ypäjän Hevosopistolla

  • 25.7.2022

Esteratsastuksen kärki kilpailee kaikissa ikäluokissa Suomen mestaruusmitaleista elokuun alussa 11.–14.8. Seuraavalla viikolla tulevaisuuden tähtiratsut valtaavat Hevosopiston Nuorten Hevosten Festivaaleilla 18.–21.8. Tapahtumassa kilpaillaan myös seurojen välisistä joukkue SM-mitaleista kouluratsastuksessa. Kesän kilpailukausi huipentuu Suomenratsujen kuninkaallisiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.–4.9.

  • Kuva

Esteratsastuksen Suomen mestaruudet ratkotaan kaikissa ikäluokissa kolmen osakilpailun perusteella. Lauantaina 13.8. nähdään pikkuponien, isojen ponien, lapsiratsastajien ja veteraanien viimeinen kierros eli finaali. Sunnuntaina 14.8. ratkaistaan nuorten ratsastajien, junioreiden ja senioreiden SM-mitalit. Tapahtumassa myös nuorille estehevosille tarkoitetut Racing Trophy ja Racing-noviisisarjan osakilpailut sekä avoimia luokkia. 

Nuorten Hevosten Festivaali järjestetään yhteistyössä FWB-yhdistyksen kanssa. Yhdistys kehittää suomalaisen puoliveriratsun – Finnish Warmblood FWB, kasvatus- ja jalostustyötä. Tapahtumassa este-, kenttä- ja askellajihevosten laatuarvostelut, Racing-noviisisarjojen finaalit esteratsastuksessa, Breeders’ Prize presented by Hankkija ja Pohjantähti 5-vuotisderby niin este- kuin kouluratsastuksessa. Koulupuolella myös Prestige Cup by Equality Line finaali, jonka voittaja saa palkinnoksi koulusatulan. Lauantaina 20.8. päästään nauttimaan nuorten hevosten lisäksi myös hieman kokeneemmista ratsukoista kouluratsastuksen joukkue SM-kilpailuiden merkeissä. 

Suosittu Suomenratsujen kuninkaalliset tapahtuma kerää maan parhaimmat suomenhevosratsut yhteen Ypäjälle. Kilpailuissa mukana Kelmi Cup, Akulin Pokaali, Samuli Grand Prix, Suomenhevosten ja Suomenpienhevosten mestaruudet sekä 6-vuotiaiden Black Horse -kasvattajakilpailut. Lauantaina 3.9. nähdään myös perinteinen Orikavalkadi. 

Kaikissa kolmessa tapahtumassa kilpaillaan Ypäjän perinteikkäällä nurmipohjaisella Derby-areenalla. Areena on ollut tänä vuonna erittäin hyvässä kunnossa, ja alkukesästä se sai kehuja saksalaiselta ratamestarilta Otmar Schmidiltä, joka kuvaili Hevosopiston derby-areenaa mahtavaksi, parhaaksi mitä on nähnyt. ”Tämä on parempi kuin Hampuri tai jopa Aachen”, ylisti Schmid. 

 

Lisätietoa SM-kilpailuista: » Esteratsastuksen SM 2022 (hevosopisto.fi) 

Lisätietoa NHF: » Nuorten hevosten Festivaali (hevosopisto.fi) 

Lisätietoa SRK: » Suomenratsujen Kuninkaalliset (hevosopisto.fi)