Hevosopiston tallissa tautiepäily

  • 7.7.2022
  • Kuva

Tiedote 6.7.2022

Hevosopiston tallissa tautiepäily

Hevosopiston tallissa on todettu yhdellä vakituisesti asuvalla hevosella tarttuvaan virusinfektioon viittaavia oireita. Hevosta hoidetaan eläinlääkärin ohjeiden mukaan ja se on eristetty, samassa tallissa olleiden muiden hevosten vointia seurataan tarkasti.  Hevosesta on otettu laboratoriokokeita, joiden tulokset selviävät ensi viikon alkupuolella. Mahdollisissa kontaktissa olleiden hevosten omistajiin on oltu yhteydessä. Hevosta hoidetaan yhteistyössä Ypäjän Hevossairaalan kanssa.

Vierailtaessa useilla talleilla on tärkeää, että samoilla vaatteilla ja varusteilla ei liikuta eri tallien välillä. Hevosten terveydentilaa Hevosopiston talleissa seurataan erityisen tarkasti.

Lisätietoja:

Krista Hellgren
Palvelu- ja kehitysjohtaja
040 665 5768