Heidi Karjalainen hevostalouden ja yritystoiminnan opettajaksi

  • 22.3.2022

Hevostalouden ja yritystoiminnan opettajaksi valittu agronomi Heidi Karjalainen aloitti työnsä Hevosopistolla maaliskuun alussa. Ypäjä ja Hevosopisto ovat Helsingissä vakituisesti asuvalle Karjalaiselle kuitenkin tuttuja jo aikaisemmilta vuosilta, kun hän opiskeli ja teki gradua oriiden spermasta.

  • Kuva

Suomessa perustetaan vuosittain kymmeniätuhansia uusia yrityksiä ja myös hevosala tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia yrittäjille. Nykytrendin mukaisesti moni aloittaa jo hyvin nuorena.
Heidin opetuksessa opiskelijat saavat perustiedot yrityksen perustamisesta ja sen päivittäisestä pyörittämisestä.
-Opiskelijoita on yhtä monenlaisia kuin on yrittäjiäkin. Joku tahtoo napata työnsä ohjakset heti omiin käsiinsä, toinen kehittelee erinomaista liikeideaa ja kolmas pohtii omassa suvussa kulkevan yritystoiminnan jatkamista, Heidi kertoo.

Heidillä on työkokemusta myös hevosalan tulevaisuutta rakentavista tehtävistä.
-Olen toiminut pedagogisena asiantuntijana hankkeissa, joissa on kehitetty teknologiaa oppimisen tueksi. Niissä on tullut tutuksi mm. hevossimulaattori ja aktiivipihatto, Heidi sanoo.

Karjalainen asuu vakituisesti Helsingissä, mutta on vuokrannut asunnon Hevosopistolta.
-Pendelöinti ei varsinkaan näillä polttoaineen hinnoilla innosta. Vaikka osa opetuksesta toteutetaan edelleen etänä verkossa, pidän enemmän lähiopetuksesta ja Siittolanmäen tunnelmasta, Heidi toteaa.