Ensimmäiset viikot rehtorina Hevosopistolla 

  • 23.2.2022

Päivi Niska hyppäsi uuden ammattialan pariin ja tutustuu opiskelijoiden arkeen. 

  • Kuva

Hevosopistolla päivät rytmittyvät hevosten aikataulujen mukaisesti ja sen tuore rehtorikin on päässyt jo ensimmäisten viikkojen aikana toteamaan.

– Olen tehnyt jo tallivuoroja, samalla nähden miten opiskelijoiden arki pyörii täällä Hevosopistolla ja onhan tämä valtavan mielenkiintoista oppia uutta!

Niska tuli Ypäjän Hevosopistolle pohjanmaalta suuren koulutuskeskuksen koulutuspäällikön virasta. Uusi ympäristö ja ala tuovat uutta asiaa tutun työn sisältöön.

– Suuren koulutuksenjärjestäjän koulutuspäällikön tehtävissä oli monia samoja työtehtäviä, mutta paljon on täällä Hevosopistolla tullut uusia asioita ja selvitettävää.

 Henkilökunta ja opiskelijat alkavat pikkuhiljaa tulla tutuiksi. Talven pukeutuminen tuo hauskaa lisähaastetta ihmisten tunnistamiseen.

– Ulkona ollaan kunnon tamineissa pipot syvällä päässä ja sitten kun opiskelijoita ja henkilökuntaa tapaa myös toimistolla, ulkovaatteiden alta kuoriutuu hieman erinäköinen ihmisiä. Hetki menee oppia tunnistamaan kuka kukin on, Niska naurahtaa.

Rehtori katsoo tulevaisuuteen pirteästi. Aikaisempiin paikkoihin verrattuna Hevosopistolla päätöksenteko tuoreen rehtorin silmin on ketterämpää kuin suurilla koulutuksen järjestäjillä, joissa asiat hyväksytetään moniportaisesti.

– Kehitettävää on jokaisessa paikassa aina ja hevosalan ulkopuolelta tulevana saatan esittää sellaisia kysymyksiä, jotka alalla ovat itsestään selvyyksiä. Peruskysymysten pariin on silti aina hyvä palata arjessa säännöllisesti ja miettiä toimiva tapoja tehdä asioita. Täällä tapahtuu paljon asioita; on tapahtumia ja koulutuksia.