Hevosopiston Ratsastuskoulun vetäjäksi Laura Porthan

  • 18.2.2022

Laura hyppää Hevosopiston Ratsastuskoulun ohjiin heinäkuussa.

  • Kuva

Laura on menestynyt suomenhevosten kouluratsastusluokissa, niin mestaruustasolla kuin myös ikäluokkien kilpailuissa. Kuvassa ori Rodrik.
Kuva: Annika Mäki

Heinäkuussa Hevosopiston Ratsastuskoulun vetäjänä aloittaa Master-tason ratsastuksenopettaja Laura Porthan. Viime vuodet hän on toiminut opettajana Primus -tallilla Espoossa ja lisäksi valmentanut ympäri Suomea.

– Ypäjä on kuitenkin koti minulle ja olenhan myös Hevosopiston kasvatti, joten paluu Hevosopistolle tuntuu luontevalta, Laura kertoo.

– Voisi sanoa, että jo toisessa polvessa siittolanmäellä. Isäni, Jyrki Porthan, opiskeli aikanaan silloisessa maatalousoppilaitoksessa ja toimi opettajana ravipuolella 80-luvulla. Seurasin isäni jalanjäljissä ja suoritin lukion jälkeen Hevosopistolla myöskin maatilatalouden perustutkinnon, siitä ratsastuksen opettajaksi ja lopulta Master-opettajaksi.

Hevosopiston ratsastuskoulu on jo Lauralle tuttu työpaikka aikaisemmilta vuosilta, hän toimi opettajana muutama vuosi takaperin ja jo opiskeluaikana ratsastuskoulu tuli tutuksi. Hänellä on myös kokemusta Hevosopiston markkinoinnista suoritettuaan ammattikorkeakoulun harjoittelujakson tutussa ympäristössä ja Laura on myös pätevyys ammatillisena opettajana, joten opiskelijoiden ohjaus ratsastuskoulussa on varmoissa käsissä.

– Välissä ehdin käydä hiukan tuulettumassa Belgiassa, opiskelin agrologiksi ja samalla sekä valmensin että ratsutin kansainvälisellä kilpatallilla.

 

Hevosopistolla paluu otetaan ilolla vastaan.-Olen iloinen, hymyilee palvelu- ja kehitysjohtaja Krista Hellgren. Lauralla on rautainen ammattitaito paitsi ratsastuksen opetukseen myös ammatilliseen opetukseen. Hän tietää mihin on tulossa ja hänellä on selkeä visio tulevaisuuden ratsastuskoulusta.

-Haluan kehittää ratsastuskoulusta nykyaikaisen oppimisympäristön ammattiin opiskeleville ja tarjota erinomaiset lähtökohdat oman uran kehitykselle, summaa Porthan. Totta kai vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla. Uskon että haasteita riittää, mutta myös suuria mahdollisuuksia.

– Ratsastuksessa minua kiehtoo ennen kaikkea istunta ja sen vaikutus hevoseen. On mahtava seurata, miten hevonen muuttuu, kun ratsastajan avut kehittyvät. Haluan tarjota laadukasta opetusta eri ikäryhmille ja mahdollisuuden harrastaa sitoutuneesti ja motivoida oppilaita kehittymään omien tavoitteidensa mukaisesti.

 

Nähdään heinäkuussa, Laura!

Hevosopiston Ratsastuskoulun tunnit ovat varattavissa Hopotista. Kevään ajan tunteja pitää Helkky Ylönen.