Ratsastusurheilu going strong 2022

  • 25.1.2022

Tammikuun puolivälissä este- ja kouluratsastuksen ystäville tarjoiltiin paljon uutta oppia ja ajatusta, kun Hevosopisto, Suomen Ratsastajainliitto, Suomen Hippos ja Finnish Warmblood ry järjestivät lajeissa omat tapatumansa.

  • Kuva

Tapahtumille on kysyntää, sillä arkipäivinänäkin esteratsastuksen tapahtumaan oli ilmoittautunut yli 100 henkeä. Lauantaina järjestettyyn kouluratsastuksen skaalan tarkastukseen osallistui noin 60 tuomaria ja iltapäivän Dressage Going Strongin nuorten hevosten kouluttamisen osuutta seurasi myös noin 100 katsojaa.

Esteratsastuksessa kouluttajina toimivat saksalainen, Hevosopistolla säännöllisesti vieraileva Markus Scharmann ja kotimaassa aktiivisesti valmentava Kari Nevala. Taitotuomareiden kouluttajana toimi Marja Tetri-Rantanen.

Markus Scharmann on vakiovieras Hevosopistolla. Hän johtaa saksalaista Warendorfin ratsastusurheilun valmennuskeskusta.

Päivien teemoina olivat nuoren hevosen arviointi esteratsastuksessa ja taitotuomarikoulutus uudistuneiden esteratsastuksen sääntöjen tiimoilta. Taitotuomareille on alkavalla kilpailukaudella kova kysyntä ja nuorten estehevosten arviointi käynnistettiin toden teolla jo edellisellä kaudella. Nyt tuomarikoulutettavat pääsivät näkemään tiistaina huiman määrän ratsukoita radalla ja nuoret hevoset saivat arvokasta kokemusta vieraasta paikasta.

Dressage Going Strong alkoi koulutuomareiden skaalan tarkastuksella, jonka etäversio koettiin jopa niin hyväksi, että ilmoille heitettiin ajatus pitää kokoontumisia etänä kerran kuussa. Näin tuomarit saisivat lisää tukea kellogoilta ja yhtenäinen linja voisi olla helpompi säilyttää läpi kilpailukauden. Skaalan tarkastuksia on järjestetty säännöllisesti livenä ja tapahtumissa on tarkoitus käydä läpi ajatuksia koulutuomaroinnista ja keskustella näkemyksistä.

Ennen lounasta käytiin läpi ajankohtaisia asioita myös muiden linjoille tulleiden kanssa. Aiheina oli muun muassa sääntömuutoksia ja lounaan jälkeen vuoroon pääsi Stella Hagelstam, joka avasi nuorten hevostensa kouluttamisen filosofiaa teoriassa ja käytännössä. Kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja, hollantilainen Rien van der Schaft oli mukana kommentoimassa näkemäänsä ja kertomassa kuinka esimerkiksi hänen tallillaan valmistaudutaan nuoren hevosen kanssa kilpailuun.

Stella Hagelstam, Sami Vuoristo& Kiss Me ja Rien van der Schaft

 

Molempien tapahtumien tallenteet ovat ostettavissa Hevosopiston nettisivuilta.

Vahvistuviestin mukana saat tapahtumissa näytetyt diatesitykset ja linkin Havenin tuottamiin demo-osuuksiin.

Showjumping Going Strong 80€, sisältää molempien päivien sisällön.

Dressage Going Strong 50€, sisältää nuorten hevosten kouluttamisen demo-osuuden

 

Valmentajaseminaari on ohjelmassa ensi viikolla, ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen on käynnissä 28.1. kello 12 saakka. Puhumassa muun muassa englantilainen Lizzel Winter, liikunta- ja urheilupsykologi Anna Andersen ja maajoukkuevalmentajia.