Hevosopiston koronalinjauksia

  • 4.1.2022

Suomessa koronavirustilanne on pahentunut viime päivinä.

  • Kuva

 

Suomen hallituksen tekemät linjaukset vaikuttavat Kanta-Hämeessä sijaitsevan Hevosopiston toimintaan. Pyrimme pitämään toimintomme käynnissä, jokaisen alueella liikkuvan on kannettava vastuuta tautitorjunnassa.

Hevosopiston on turvattava opiskelijoiden ja henkilöstön terveys. Näin varmistamme riittävät resurssit hevosten hoitamisen turvaamiseksi.

Hevosopiston asiakkaita, joilla on hengitystieoireita, pyydetään ystävällisesti olemaan saapumatta Hevosopistolle. Viranomaisten karanteenisuosituksia ja -määräyksiä tulee noudattaa.

Hevosopistolla on voimassa vahva suositus maskin käytölle, ellei siihen ole terveydellisiä esteitä. Vahva suosituksemme perustuu sekä valtioneuvoston että THL:n ohjeisiin: ”Kasvomaskia tulisi käyttää kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia.”  Jääthän sairaana kotiin.

 

Päivitetyt ohjeistukset 11.1.2022:

OPISKELIJAT
Hevosopiston tavoitteena on jatkaa ammatillista koulutusta mahdollisimman normaalisti, kuitenkin terveysturvallisuus huomioiden. Hevosopistolla huolehditaan koulutuksen järjestäjille asetuista velvoitteista, joiden tavoitteena on ehkäistä koronaepidemian leviämistä. Nämä velvoitteet ovat:

  • Käsihygieniasta huolehtiminen
  • Riittävistä etäisyyksistä huolehtiminen
  • Tilojen ja pintojen puhdistamisesta huolehtiminen
  • Toiminnan erityispiirteet huomioiden riittävästä väljyydestä huolehtiminen

Näiden toteuttamisesta vastaa koulutuksen järjestäjän lisäksi jokainen yksilö omalta osaltaan.

Opiskelijoiden tiedotuskanava on Wilma.

OPPILASRUOKALA 
Oppilasruokala on suljettu vierailta. Henkilökunnalle, opiskelijoille ja Valmennuskeskuksen asiakkaille ruokala on toistaiseksi avoinna.

Ruokalassa on vahva suositus käyttää maskia, paitsi syödessä/juodessa.
Pöytiin vain neljä henkilöä/pöytä. Ruokailuja on porrastettu.

KUNTOSALI 
Kuntosali on suljettu 12.1. asti tai rajoitusten mukaisesti. Maajoukkuevalmennuksiin kuuluvat ohjelmat voi suorittaa kuntosalilla.

HEVOSOPISTON RATSASTUSKOULU
Ratsastuskoulun tunnit jatkuvat.

Tunteja voi seurata maneesissa käyttäen maskia ja jättämällä vähintään 2 m turvavälin muihin kuin oman seurueen jäseniin.

Huolehdithan myös, ettet jää talliin seurustelemaan, vaan siirryt ulkotiloihin. Suosittelemme keskusteluiden käymistä turvavälein maskien kanssa.

TALLIT
Hevosopiston talleissa henkilökunta ja opiskelijat huolehtivat hevosten hyvinvoinnista ja normaaleista rutiineista.

VALMENNUKSET
Maajoukkue– ja liittovalmennukset pyritään pitämään käynnissä rajoituksin ja tapauskohtaisesti arvioiden. Maneeseissa edellytetään maskien käyttöä kaikilta muilta henkilöiltä paitsi ratsastajilta ja valmentajalta.

Muita valmennuksia Hevosopistolla voi järjestää toistaiseksi noudattaen seuraavia ohjeistuksia:

– ratsastaja täyttää henkilötietolomakkeen aina yksittäiseen valmennukseen saapuessaan ja kirjaa lomakkeelle mukanaan saapuvat henkilöt. Säilytämme tietoja noin 3 kuukauden ajan tautijäljityksen vuoksi.
– ratsastajan lisäksi suosittelemme yhtä hevosta kohden yhtä lisähenkilöä.

MAJOITUSVASTAANOTTO
Hevosopiston majoitusvastaanotto palvelee aukioloaikojen mukaisesti.

TOIMISTO
Toimisto on suljettu vierailijoilta. Henkilöstö työskentelee etänä mahdollisuuksien mukaan.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ohjeistus alueelle, leviämisvaihe:
https://www.khshp.fi/ajankohtaista-koronaviruksesta/