Tammikuun tehotreenit Hevosopiston ratsastuskoulussa: Helkky Ylönen opettaa

  • 3.1.2022

Tammikuun ajan Hevosopiston ratsastuskoulussa voi treenata tosissaan kouluratsastusta ammattivalmentaja, kouluratsastaja ja masteropettaja Helkky Ylösen opeissa!

  • Kuva

Helkky Ylönen, kuva Salla Kuikka.

Ypäjäläistynyt Helkky Ylönen ratsastaa ja valmentaa työkseen. Tammikuussa saamme hänet opettamaan ratsastuskouluumme! Helkky pitää tammikuun ajan ratsastuskoulun tunnit, pois lukien tenava- ja estetunnit.

– Olen toiminut yrittäjänä ja hevosalan ammattilaisena noin 20 vuotta. Valmennan ympäri Suomea kaiken tasoisia ratsukoita. Minulle ratsukon kokemuksella ei ole niinkään väliä, vaan halulla oppia ja aidolla kiinnostuksella ja kunnioituksella hevosia kohtaan, Ylönen kertoo.

– Saamme hevosista niin paljon iloa ja hyvää oloa. Tärkeintä minulle on ollut saada tehdä töitä ja olla hevosten kanssa. Olen ensisijaisesti kouluratsastaja ja opetan kouluratsastusta. Ratsastuskoulu on ratsastusuran tärkein paikka, koska siellä opitaan perusteet oikein. Kun alkuasiat on opeteltu mahdollisimman hyvin, on helppoa siirtyä mahdollisesti oman hevosen tai vuokrahevosen kanssa valmentautumaan. Olen tarkka perusasioissa ja uskon, että kanssani on mukavaa treenata. Kouluratsastus ja hienosäätö ovat tammikuun teema tunneillani! Ylönen naurahtaa.

Helkky Ylönen on kouluratsastaja, ammattivalmentaja ja master-ratsastuksenopettaja. Helkky ratsastaa sekä suomenhevosilla että puoliverisillä. Parhaimpia saavutuksia suomenhevosella Kulmalan Taika oli vuoden 2021 Suomenhevosten mestaruuskilpailun pronssimitali ja hallimestaruuden hopea. Puoliverisillä Helkky on voittanut jopa kuusi (!!) kertaa Small Tourin finaalin. Small Tour ratsastetaan Intermediare I-tasolla. Tämänhetkinen ykköshevonen on noussut Inter A-tasolle ja sen kanssa haaveissa siintää jopa Grand Prix -luokat.

Masteropettajaksi Helkky valmistui Hevosopistolta vuoden 2021 syksyllä.
– Tykkään opiskelusta ja olen opiskellut paljon! Master-koulutus oli todella monipuolinen ja kävimme läpi kaikki ratsastuksen lajit. Itsekin jouduin myös epämukavuusalueelleni esteratsastukseen. Valmennuspuolen opiskelun rinnalle myös ratsastuskoulunäkemys tuli esille enemmän, suurin osa opiskelukavereistani oli ratsastuskouluista. Heidän kanssaan oli mahtavaa vaihtaa ajatuksia ja saada uusia näkökulmia. Kasvatustieteen perusteet kuuluvat opintoihin ja koin niiden olevan todella mielenkiintoisia. Opinnot avasivat aivan uutta maailmaa, yleisesti kasvatustiedettä, ei vain hevosiin liittyvää. Opinnot olivat haastavia mutta sain paljon ajatuksia.

– Ypäjällä asun toistaiseksi Anu Sirosen tilalla, toivottavasti mahdollisimman pitkään. Olen viihtynyt hyvin. Tykkään systeemistä joka Ypäjällä on hevosten ympärillä ja Hevosopiston ensiluokkaisista treenimahdollisuuksista.

Varaa oma tuntisi Hopotista!