Lassi Lehmusto käynnistää tallitoimintaa Hevosopistolla

  • 18.11.2021

Hevosalan moniosaajat, Lassi Lehmusto ja Juha Lundström käynnistävät tallitoimintaansa Hevosopistolla. Hevosopiston tallit taipuvat monenlaiseen yritystoimintaan ja hevosalan edelläkävijänä Hevosopisto on halukas mahdollistamaan erilaisten yrittäjien toimintaa.

  • Kuva

Lassi Lehmusto – Fürstentanz Carrus, kuva Heidi Lammi

– Mahtavaa! toteaa ykskantaan Hevosopiston palvelu- ja kehitysjohtaja Krista Hellgren. Tätä keskustelua käytiin jonkin aikaa ja mietittiin yhdessä sopivia tiloja ja kokonaisuutta monelta kantilta.

Lehmustolla ja Lundströmilla on paljon kokemusta tallin pidosta ja selvää oli, mitä he toiminnaltaan halusivat. Toimintaa ei haluttu rajata liian vahvasti, jonka vuoksi päädyttiin talliyksikköön, jossa laajenemismahdollisuudet ovat olemassa.

– Heidän osaamisensa on laajaa ja heillä on rautainen ammattitaito, jonka takia toivon meille paljon yhteistyötä tulevaisuudessa, iloitsee Hellgren.

– Kyllähän tätä mietittiin monelta kannalta, toteaa myös Lassi. Aika tuntui kuitenkin sopivalta lähteä varovasti laajentamaan ja Juha tykkää tallihommista, naurahtaa Lassi. Alkuun talliin tulee omat hevoset ja muutamia ratsastettavia ja sitten katsotaan mitä halutaan.

Juha Lundströmin vastuulle toiminnassa kuuluu suomenhevosten ravivalmennus. Suomenhevoset ovat Ypäjän Kevan emälinjan kasvatteja (Tuli-Leiskuva ja Lumoava).

Hevosopistolla on tarjolla monenlaisia tiloja vuokralle.

– Tarjoamme matalan kynnyksen mahdollisuuden talliyrittäjyydelle tai muulle hevosalan toiminnalle. Meiltä voi vuokrata tiloja pieneen tai suureen toimintaan ja lyhyeksi tai pitkäksi aikaa. Räätälöimme jokaiselle sopivan paketin.

Hevosopistolla on ainutlaatuiset ja hulppeat puitteet hevosurheiluun. Neljä maneesia, joista kaksi on lämmitettyjä, ravi- ja hiittirata, useat ratsastuskentät, autottomat, vaihtelevat maastot, hevosfysio ja eläinlääkäripalvelut samassa pihapiirissä mahdollistavat kokonaisvaltaista ja helppoa hevosenpitoa.

– Ammattimaisena toimijana haluamme luoda esimerkkiä verkostoitumisen ja yhteistyön tekemisen tärkeydestä. Haluamme luoda eurooppalaista satelliittitoimintaa tiloihimme, joka palvelee ja kehittää hevosalaa ja yrittäjiä. Monipuolinen kirjo Hevosopistolla on rikkaus, jonka kaikki resurssit haluamme hevosalan käyttöön. Oma toimintamme ei täytä resursseja, jonka vuoksi haluamme alueelle yrittäjiä. Myös opetustamme palvelee monipuolinen hevosalan osaaminen tiloissamme.

Ympäri vuoden järjestettävät kilpailut ja tapahtumat Hevosopistolla ovat ainutlaatuisessa mittakaavassa Suomessa. Hevosopisto tarjoaa yrittäjille valmiit sopimukset mm. kuivikkeisiin ja lannan hävitykseen. Myös heinät ja rehut on mahdollista ostaa kauttamme. Kysy myös asumismahdollisuuksista!

– Soita! Meillä on nyt mieli avoinna kaikelle ja toivotamme tänne kaikenlaiset ideat tervetulleiksi! Tarvittaessa sparraamme ja jatkojalostamme ideaa, meillä on myös kanavat auki sopiviin yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin, joten nyt on toiminnan paikka, hehkuttaa Hellgren.

Lisätiedot vuokrattavista karsinoista:
Krista Hellgren
Palvelu- ja kehitysjohtaja
krista.hellgren@hevosopisto.fi
p. 040 6655 768