Mahdollinen korona-altistuminen Hevosopisto Indoor Jumping Novemberissa 5.11.2021

  • 10.11.2021
  • Kuva

Hevosopiston järjestämässä kilpailussa 5.11.2021 olleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Altistuminen on todennäköisimmin tapahtunut toimihenkilötiloissa ja melko pienessä ihmisjoukossa. Toimihenkilötiloissa tai heidän kanssaan yli 15 min samassa tilassa olleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti 14 päivän ajan 19.11.2021 asti. Testiin tulee hakeutua välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottamaan tulosta. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi, kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi. Altistuneisiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret voivat varata ajan koronavirustestiin tekemällä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Sivuilla voi varata ajan myös alle 15-vuotiaan huollettavan puolesta. Ajanvaraukseen voi tunnistautua esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Miten toimia, jos on oleskellut altistumispaikassa kyseisenä ajankohtana

Tarkkaile vointiasi mahdollista altistumista seuraavien 14 vuorokauden aikana.

Tartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- tai makuaistin menetys.

Jos sinulle tulee koronavirustautiin viittaavia, lieviäkin oireita, varaa aika koronatestiin.

Muista käyttää maskia, huolehtia käsihygieniasta ja pitää turvaväli ihmisiin.

Tartunnanjäljittäjät ovat sinuun yhteydessä, jos sinut asetetaan karanteeniin.

Mikäli tiedät altistuneesi, esimerkiksi kontaktisi on kertonut saaneensa tartunnan, vältä sosiaalisia kontakteja. Käy oireettomanakin testissä, kun on kulunut viisi päivää tai enemmän altistuksesta.

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

 

Hevosopiston koronaohjeistus:

  • Vältä kontakteja, säilytä turvanmitan etäisyys
  • Käytä kasvomaskia sisätiloissa
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta
  • Saavuthan paikalle vain terveenä