Hevosopistolla käynnistyi Erasmus+-liikkuvuusohjelma

  • 8.11.2021

Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmalla tuetaan muun muassa ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden ja henkilöstön ulkomaanjaksoja sekä kansainvälisiä yhteistyöhankkeita. Se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen, kaikille tasavertaisesti. Osallistumalla voi syventää ammatillista osaamista, nähdä eri kulttuureja ja verkostoitua.

  • Kuva

Hevosopistolla on käynnistynyt Erasmus + -liikkuvuushanke. Sen tavoitteena on rohkaista Hevosopiston opiskelijoita ja opettajia kansainväliseen liikkuvuuteen. Käytännössä tämä tarkoittaa ulkomailla tehtäviä työelämän jaksoja. Ohjelmassa mukana olevat tutustuvat uusiin tapoihin toimia, verkostoituvat ja kartuttavat osaamistaan. Jakson aika kehittyy myös kielitaito ja osallistujat tutustuvat kohdemaan kulttuuriin. Opiskelijat ja henkilökunta saavat mahdollisuuden perehtyä uusiin opetusmetodeihin ja oppimisympäristöihin. Opiskelijoille on mahdollista myös opiskella ulkomaanjaksolla oppilaitoksessa tai osallistua ammattitaitokilpailuun. Aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä ulkomaille. Hevosopiston opiskelijat ja henkilöstö pääsevät mukaan Erasmus + -ohjelmaan, kun ulkomailta tulevat opiskelijat tutustuvat suomalaiseen tapaan opiskella hevosalaa ja jakavat omaa osaamistaan Hevosopistolla.