Hevosopiston ja Riikka Harjulan yhteistyötä kehitetään

  • 20.10.2021

Useamman vuoden Hevosopistolla ratsutustoiminnasta vastanneen Riikka Harjulan ja Hevosopiston yhteistyötä kehitetään uuteen malliin.

  • Kuva

Berglands Veyron – Riikka Harjula, kuva Krista Rostén

Hevosopistolla ratsutustoiminnasta vastannut Riikka Harjula on palannut kotiin nuorten hevosten MM-kilpailusta, jossa hän kilpaili osaomistamallaan 7-vuotiaalla orilla Crunchtastic. Arki on jatkunut Hevosopistolla hevosia ratsastaen ja kouluttaen.

– Euroopassa ollessa tuli mietittyä mitä haluan ratsastajana ja urheilijana. Jatkossa haluan panostaa laatuun, löytää ne laadukkaat nuoret hevoset, joita saa valmistella kilparatsuiksi. Euroopassa ollessa näki kuinka muut tekevät asioita ja minulla on hyvä mahdollisuus hyödyntää Hevosopiston huippupuitteita ratsujen koulutuksessa. Edelleen otan sisäänratsastettavia ja tarvittaessa pystyn ohjaamaan hevosia myös heille, jotka ovat opetelleet ratsuhevosten kouluttamista silmieni alla, kertoo Harjula.

Yhteistyö Hevosopiston kanssa on pitänyt sisällään hevosten valmennusta, tallin arjesta huolehtimista ja opiskelijoiden ohjaamista. Nyt mallia kevennetään ja Riikka voi keskittyä ydinosaamiseensa, hevosten kouluttamiseen.

– Ajatus on, että jatkossa hevoselleen voi ostaa täysihoitopalvelut Hevosopistolta ja minulta räätälöidysti ne lisäpalvelut, joita haluaa, kertoo Harjula. Tulevassa mallissa voin keskittyä entistä enemmän siihen minkä osaan; nuorten hevosten koulutukseen, ratsutukseen ja valmennusohjelmien luomiseen.

Yhteistyökuviota oli hiomassa Hevosopiston kehitys- ja palvelupäällikkö Krista Hellgren.

– Jokainen hevosalan ammattilainen tietää, mitä kokonaisvaltainen arki hevosten kanssa on. Kun vastuulla on tallin arjen pyörittäminen sekä hevosista huolehtiminen, pääasiaan eli hevosten valmentamiseen jää niukemmin aikaa.

Keväällä yhteistyötä laajennettiin vahvasti ja syksyn kynnyksellä pysähdyttiin tarkastelemaan tehtyjä päätöksiä uudemman kerran. Yhteinen malli löytyi yhdessä hyvinkin helposti.

– Hevosopistolla on kaikki valmiudet lyhyempiin ja pidempiin majoituksiin, niin hevosille kuin ratsastajille. Me pystymme huolehtimaan hevosten täyshoidosta ja Riikka tarjoaa siihen päälle räätälöityjä lisäpalveluita. Yksityisyrittäjänä hänen on helpompi mukauttaa hinnoittelua ja tarjontaa tarpeen mukaan kuin mihin meidän organisaatiomme pystyy. Lisäksi konsepti on näin asiakkaille huomattavasti selkeämpi, kun rajaus palveluiden välillä on selvä, Hellgren tiivistää uuden toimintamallin.

Uskon että tästä tulee entistä parempi, iloitsee Harjula. Hiukan vähemmän vastuuta kokonaiskuvassa, josta siirtyy resursseja hevosten kouluttamiseen. Näin pystyn myös joustavammin reagoimaan tarvittaviin muutoksiin. Jokainen hevonen on yksilö ja näin minulle jää aikaa pohtia hevoskohtaisia ratkaisuja.

Lisätiedot:
Hevosopisto
Krista Hellgren
Palvelu- ja kehitysjohtaja
p. 040 665 5768

Callisto Horses
Riikka Harjula
p. 040 558 8469