Ypäjä Paavo paras 3-vuotias, Ypäjä Nuotti toisiksi paras 5-vuotias

  • 18.10.2021

Suomenhevosten Laatuarvostelufinaali järjestettiin Hevosopistolla Ypäjän Hevosystäväinseuran järjestämänä ja Hevosopiston ja Suomenratsut ry:n yhteistyönä. Upeita nuoria suomenhevosia nähtiin yli 80.

  • Kuva

Kuvassa Ypäjä Nuotti ja Hevosopiston opiskelija Heidi Mattila. Kuva: Leena Kahisaari.

3-vuotias ori Ypäjä Paavo (i. Ypäjä Huttunen, e. Uno Liisa, ei. Uno) palkittiin parhaana 3-vuotiaana sekä parhaana askellajihevosena. Paavosta sanottiin sen olevan laadukas urheiluhevosen alku, jolla on kolme tasaisen hyvää askellajia.

5-vuotias Ypäjä Nuotti (i. Tosi-Romeo, e. Natsos, ei. Samuli) voitti 4-vuotiaana Laatuarvostelun ja oli tänä vuonna toinen. Nuotti ja Paavo ovat melko läheistä sukua toisilleen, Nuotin emänä on yksi Hevosopiston parhaimpia tammoja, Natsos, joka löytyy myös Paavon sukutaulusta isän emänä. Natsoksen isä on legendaarinen ori Samuli ja sen isä taas Kelmi. Natsoksen kahdeksasta varsasta ori Ypäjä Huttunen on II-palkittu kantakirjaori ja 4-v laatuarvosteluvoittaja ja Ypäjä Iskelmä 4-vuotislaaturvosteluvoittaja.

Järjestelyt kokosivat yhteen lähiseudun hevosalan ammattilaisia ja suomenhevosen ystäviä, jotka mahdollistivat onnistuneen tapahtuman.

Laatuarvostelussa muistettiin myös Hevosopistolle mittavan panoksensa erityisesti suomenhevosten kasvatukseen antanutta Päivi Lainetta. Päivi Laineen muistorahastosta jaettiin stipendi jokaisen ikäluokan voittajalle.

Paljon onnea Laatuarvostelun voittajille ja sijoittuneille!

TULOKSET