Hevosopistolla loistava kisakesä

  • 1.10.2021

Ulkokilpailukausi päättyi Hevosopistolla valjakkokilpailuihin ja Pohjola-sarjan finaaliin esteillä. 5000 euron palkintopotin ja sarjan voiton kuittasi Madis Morna Herbertillä. Kuva: Heidi Lammi

  • Kuva

Katseet on suunnattu kohti hallikilpailukautta. Talven ja kevään aikana Hevosopisto järjestää aiemmasta poiketen itse kuusi halliestekilpailua ja suunnitelmissa on hallisarjakilpailu. Ensimmäinen halliestekilpailu on jo lokakuussa, 8.-10.10. järjestettävä Hevosopisto Jumping Indoor October. Tuttuun tapaan hallikauden kilpailuissa mukana on Hevosopisto Dressage Challenge koulu- ja pararatsastuksessa lokakuun lopulla. Dressage Challenge aloittaa Winter Cupin ja lisäksi nähdään EQPro Championsarjan finaalit, Barokkimestaruus, Ratsastuksenopettajien Mestaruus sekä Suomenhevosten hallimestaruus.

Vuodelle 2022 suunnitteilla on kansallisia kilpailuja ja suosittu Kisaviikko palaa jälleen omalle paikalleen kilpailukesään.

– Viime kevät kauhistutti koronan ja EHV-viruksen jyllätessä yhtä aikaa, mutta kesä osoittautui tautien osalta rauhalliseksi ja saimme järjestettyä upeita kilpailuja. Paitsi tietenkin Nordic Baltic Championships -kilpailun, myös kansallisia kilpailuja. Derbykentän nurmi ja muut fasiliteettimme saivat paljon kiitosta ja järjestämmekin ilolla kilpailuja täällä, iloitsee Valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd.

– Henkilökuntamme ammattitaitoa ei voi liikaa korostaa ja se näkyi jälleen kesän kilpailuissa. Lisäksi saimme uskomattoman paljon talkooapua innokkailta hevosten ja ratsastuksen harrastajilta. Siitä haluan vielä kerran esittää kiitoksen koko Hevosopiston puolesta, Herd kiittää.

– Ensi vuonna on tarkoitus palvella kattavasti eri lajeissa kotimaan ratsukoita kansallisten ja aluekilpailuiden muodossa ja tasapainottaa hieman taloutta. Paitsi huippu-urheilussa, Valmennuskeskuksella on tärkeä rooli mahdollistaa myös alemmilla tasoilla kilpaileville laadukkaita ja turvallisia kilpailuja, joista ponnistetaan korkeammalle tasolle. Mikäli tautitilanne pysyy rauhallisena, toivotamme yleisön lämpimästi paikan päälle kilpailuihin. Suunnitelmissa on tuottaa livestream jatkossa vain pääkilpailuistamme.