Pohjola Grand Prix tuo sarjakilpailun parhaimmiston Hevosopistolle viikonlopuksi

  • 17.9.2021

Suomen Ratsastajainliiton esteratsastuksen kilpailusarja Pohjola Grand Prix päättyy jännittäviin finaaleihin, jotka huipentavat ulkokilpailukauden esteratsastajien osalta. 

  • Kuva

Perjantain luokat toimivat viikonlopun finaaliratsukoille verryttelyluokkina. Ratsukot pääsivät hakemaan tuntumaa kilpa-areenaan ennen jännittäviä, suurirahaisia finaaliluokkia, joita hypätään lauantaina ja sunnuntaina.

Perjantaina lähtöviivan yli laukkasi noin 250 ratsukkoa, metrin korkeudelta aina 140 senttimetrin korkeudelle saakka.

Viikonlopun seurattavia ratsukoita ovat totta kai sarjakilpailupisteissä korkeimmilla sijoilla olevat ratsastajat, mutta pisteet eivät vaikuta finaalissa. Jokainen ratsukko tekee suorituksensa puhtaalta pöydältä, neljässä finaaliluokassa myös uusinta on mahdollinen, mikäli useampi ratsukko suorittaa perusradan ilman virhepisteitä. Kotimaan korkeimmalla tasolla hypättävä Pohjola Grand Prix 145 senttimetriä kilpaillaan kahden kierroksen kilpailuna.

Jone Illi, 14, aloitti viikonloppunsa vakuuttavasti ottamalla kaksi voittoa hevosillaan Dolanda ja Manouscha van’t Steenputje. Todellinen tulikoe on edessä huomenna lauantaina, kun hän kilpailee Pohjola Bronze Grand Prix. Luokan korkeus on 125 senttimetriä ja vastaan asettuu 29 muuta ratsukkoa.

Päivän 130-luokassa lapsiratsastajia EM-kilpailuissa edustanut Hugo Kogelnig kiritti Vermontin helppoon voittoon.

Ensimmäisen kilpailupäivän päätti 140 senttimetrin luokka. Nopeimman tuplanollan ratsasti somerolainen Janna Jensen. Ratsastajalla on kaikkiaan kolme hevosta eri finaaleissa, ensimmäinen finaaliluokka on huomenna kilpailtava Bronze Grand Prix.

Lauantaina hypätään kilpaa myös Pohjola Small Grand Prix estekorkeuden ollessa 115 senttimetriä. Finaaliluokkien lisäksi kilpailussa on kansallisia luokkia viikonlopun ratsukoille.

Kilpailut alkavat lauantaina kello 8 ja sunnuntaina yhdeksältä.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy, mutta mahdollisten tartunnanjäljitysten vuoksi yleisöä pyydetään lunastamaan ilmainen pääsylippu. Ilmoittaudu täällä: https://events.liveto.io/events/pohjola-gp-finaali-2021 Kilpailupaikan osoite on Kartanonkyläntie 6, 32100 Ypäjä.

Kilpailua voi myös seurata suorana ilmaiselta Haven Live -kanavalta: https://www.haven.fi/live/

Lähtölistat ja tuloksethttps://online.equipe.com/fi/competitions/43554

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -sarjassa kausi alkoi kouluratsastuksen kanssa samana viikonloppuna Ypäjän Hevosopistolla 11.-13. kesäkuuta. Seuraavaksi kilpailtiin Ratsastuskeskus Ainossa, Järvenpäässä 16.-18. heinäkuuta ja Power Park Horse Show´ssa Härmässä 25.-29. elokuuta. Ensi vuonna 2022 finaalin parhaat saavat paikan Helsinki International Horse Show´hun. Tänä vuonna Helsinki Horse Show´ta ei koronarajoitusten vuoksi järjestetä.