Suomenratsujen Kuninkaallisissa 6-v kasvattajakilpailun voittajaksi Vilma Leppäkangas Paletin Liekillä

  • 4.9.2021

Suomenratsujen Kuninkaallisia vietettiin lauantaina reilun yleisömäärän voimin.

  • Kuva

Vilma Leppäkangas – Paletin Liekki, kuva Heidi Lammi

Ori Paletin Liekki (Friisin Paletti x A.T. Musta-Ritari) hyppäsi Vilma Leppäkankaan luotsaamana myös eilen ykkössijalle. Tänään ainoalla nollalla Paletin Liekki vei selvästi voiton ja kuittasi palkintosumman kotiin. 6-vuotiaiden suomenhevosten Black Horse kasvattajakilpailun ykköspalkinto oli tänä vuonna 4074 euroa.

”Tällä on vauhtia ja menoo. Tää on niin kova hevonen tekemään hommia, että tällä on ihana ratsastaa. Tämän hevosen kanssa on aina kivaa”, Vilma Leppäkangas hehkutti.

Estemestaruuden ensimmäisen osakilpailun kärjessä huomiseen lähtee Niisun Nestori satulassaan Marja Tetri-Rantanen. Aikaisemmin päivällä ”Tytteli” piti miniklinikan ratsastajan ja hevosen tasapainosta. Tasapainoinen suoritus tuotti tulosta ja ratsukko oli ainoa puhtaan radan tehnyt ratsukko uusinnan jälkeen. Myös Liisa Sassi-Päkkilä teki estevirheettömän radan Äänenkantajalla, mutta unohti esteen uusinnassa.

Kouluratsastuksessa Kelmi Cupin voittoon nousi Laura Leppänen ja Popkatti. Alun perin kilpailun tarkoitus oli tarjota mielekäs, kaksi luokkaa käsittävä kilpailu ratsukoille, jotka eivät syystä tai toisesta kilpaile aivan mestaruustasolla.

Kouluratsastuksen osalta tapahtuma huipentuu sunnuntaina Kelmi Kür- kilpailuun. Vuorovuosittain esteratsastuksessa käytävän ori Samulin muistokilpailun kanssa järjestettävä Kelmin muistokilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Kilpailua on alusta asti ollut tukemassa ori Kelmin omistanut Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT), joka nykyään tunnetaan nimellä Luonnonvarakeskus (LUKE).

Ensimmäisen Kelmin muistokilpailun voittivat Lassi Lehmusto ja A.L. Peto tuloksella 70,85 %. Vuosina 2011 & 2013 & 2015 voittajana palkittiin Heidi Svanborg-Lodman ja Corleone tuloksilla 69,375%, 69,208% ja 71,667%. Kilpailussa on totuttu näkemään mukana suomenhevosten ehdoton kärki. Kelmi Kürissa ratsastatetaan kouluratsastusohjelma musiikin tahtiin. Ratsastaja on valinnut mieleisensä musiikin suoritukseensa, jossa arvioidaan taiteelliset ja tekniset pisteet.

Lisäksi ratsastaja suunnittelee koreografian. Taiteellisiin pisteisiin vaikuttaa tahti, eteenpäinpyrkimys ja joustavuus, hevosen ja ratsastajan välinen sopusointu ja yhteistyö, koreografia, radan hyväksikäyttö, kekseliäisyys, vaikeusaste, hallittu riskinotto, musiikki ja sen tulkinta.

Senioreiden suomenpienhevosmestareiden voitto meni Essi Marttilalle ja Usvapellon Voitolle (Knuutilan Veikko x E.V. Jovankka), Sanna Pajula ja Tintin Muskotti (Jeppo x Jessimo) tulivat toiseksi.

Ohjelmassa sunnuntaina on miniklinikka kouluratsastuksessa.

Lisää ohjelmasta tapahtuman käsiohjelmassa: https://sway.office.com/G3MJJoA4b8LVzfqW?ref=Link

Kilpailun verkkosivut: https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/suomenratsujen-kuninkaalliset/

Lähtölistat ja tulokset:
kouluratsastus

esteratsastus

pararatsastus

kenttäratsastus

Livelähetys:
Tapahtumasta on tarjolla livestream pe-su. Kouluratsastusta kuvataan yhdeltä kentältä, esteratsastuksessa kuvataan Derbykenttää.

Lähetyksen katsomiseen tarvitset ilmaisen katselutunnuksen. Lähetys on maksullinen ja sinun täytyy ostaa katseluoikeus. Suosittelemme että luot katselutunnuksen ja / tai kirjaudut sisään ennen katseluoikeuden ostoa.

Huomioithan että katselutunnus on henkilökohtainen. Olemme rajoittaneet käyttöä siten että jos kirjaudut katselutunnuksella sivustolle uudelleen, edellinen kirjautuminen vanhenee. Voit kirjautua vuorokauden aikana kahdesta (2) eri IP-osoitteesta.

LIVESTREAMIIN