Suomenratsujen Kuninkaalliset juhlatunnelmissa

  • 3.9.2021

Hevosopistolla juhlistetaan hillitysti 20-vuotista Suomenratsujen Kuninkaallisia. Tapahtuma alkoi jo torstaina ja jatkuu aina sunnuntai-iltaan saakka.

  • Kuva

Leenu Rols ja Anni Roivas veivät Avant Trophy finaalin voiton ja samalla myös koko sarjakilpailun nimiinsä. Voittajaratsukko palkittiin 1000 euron stipendillä.
Kuva: Krista Rostén

6-vuotiaiden suomenhevosten Black Horse Kasvattajakilpailu alkoi esteratsastuksella ja voittaja selviää lauantaina, jolloin myös kouluratsastuksen Kasvattajakilpailu käynnistetään. Esteratsastuksen avauspäivänä nähtiin kolme nollarataa, mutta kilpailu on vielä monen ratsukon kohdalla avoin, sillä toinen päivä on usein jännittävä.

Tänä vuonna tapahtumassa mukana oli myös suomenhevosten kenttäratsastusta, kun Avant Trophyn finaalin 5-7-vuotiaille suomenhevosille voitti Leenu Rols ratsastajanaan Anni Roivas.

”Hienoa voittaa tämä kilpailu! Ehdimme käydä vain yhden osakilpailun kesällä ja sieltä saimme osallistumisoikeuden finaaliin.” Finaalin ainoa tamma työskentelee kotona ratsastuskoulussa ja sen kanssa treenataan ohessa myös kenttäratsastuksen saloja.

Luokassa hevoset arvioidaan pistein ja sanallisin arvioin. Hevosia arvioidaan pitäen mielessä potentiaali tulevaisuuden kenttähevosina. Toiseksi sijoittui Paletin Liekki Vilma Leppäkankaan esittämänä ja kolmannelle sijalle tyylittelivät Heli Raino ja Rokki Pippuri.

Päivän aikana kilpailtiin myös 8 kouluratsastusluokkaa ja viisi esteratsastusluokkaa. Ensimmäinen mestaruuskin saatiin jaettua, kun junioreiden piensuomenhevosten kouluratsastusmestaruus kilpailtiin perjantaina. Luokka oli avoin juniori-ikäisille ratsastajille, jotka ratsastavat ponikokoisilla suomenhevosilla. Yhteensä lähtöviivalla oli 9 ratsukkoa ja hallitseva mestari Katariina Ala-Äijälä – Ludwig Wäst saivat taipua hopealle, kun lapsiratsastajia kansainvälisissä kilpailuissakin edustanut Coco Roine luotsasi kokeneen Sibbo-orin kultamitalille.

Vähäisellä yhteisellä treenihistorialla olen kyllä aika tyytyväinen! Sibbo on kokenut konkari ja sain itse vain nauttia ratsastamisesta, onhan nämä suomenhevoset aika kivoja, ratsastaja kiitteli 19-vuotiasta kilpailukumppaniaan.

Pronssia sai luokan viimeisenä startannut Pinja Kolehmainen – Vuohimäen Kaamos.

Kelmi Cup on kaksipäiväinen kilpailu. Suuren suosion saanut kilpailu ratsastetaan ensimmäisenä kahdessa luokassa, joista kummastakin 20 parasta jatkaa toisen päivän ratkaisevaan luokkaan.

Prix de Ypäjän Kunta kilpailtiin vaativalla kouluratsastuksen tasolla ja radalla nähtiin hienot 5 ratsukkoa. Kotipaikkakunnan Anna Kärkkäinen tyylitteli Kulta-Ahon Kasimirilla ylivoimaiseen voittoon ja toiseksi sijoittui Ypäjän Ratsastajista Annamari Heikkilä ja Ypäjä Arska.

Viikonloppuna kilpaillaan suomenhevosten estemestaruus ja mestaruustason vapaaohjelma, jonka ratsastajat suunnittelevat itse musiikkiin. Senioreiden piensuomenhevosten koulumestaruus ja piensuomenhevosten estemestaruus kilpaillaan myös tänä viikonloppuna.

Ohjelmassa on myös miniklinikat koulu- ja esteratsastuksessa ja lauantai-ilta huipentuu Orikavalkadiin, jossa jalostusorit esiintyvät jälkeläisryhmiensä kanssa.

Lisää ohjelmasta tapahtuman käsiohjelmassa: https://sway.office.com/G3MJJoA4b8LVzfqW?ref=Link

Kilpailun verkkosivut: https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/suomenratsujen-kuninkaalliset/

Lähtölistat ja tulokset:
kouluratsastus

esteratsastus

pararatsastus

kenttäratsastus

Livelähetys:
Tapahtumasta on tarjolla livestream pe-su. Kouluratsastusta kuvataan yhdeltä kentältä, esteratsastuksessa kuvataan Derbykenttää.

Lähetyksen katsomiseen tarvitset ilmaisen katselutunnuksen. Lähetys on maksullinen ja sinun täytyy ostaa katseluoikeus. Suosittelemme että luot katselutunnuksen ja / tai kirjaudut sisään ennen katseluoikeuden ostoa.

Huomioithan että katselutunnus on henkilökohtainen. Olemme rajoittaneet käyttöä siten että jos kirjaudut katselutunnuksella sivustolle uudelleen, edellinen kirjautuminen vanhenee. Voit kirjautua vuorokauden aikana kahdesta (2) eri IP-osoitteesta.

LIVESTREAMIIN