Nuorten estehevosten Festivaalin viimeisenä päivänä ratkaistiin finaalit

  • 22.8.2021

Estehevosten viikonloppu huipentui 4- ja 5-vuotiaiden Racing Noviisisarjan, 5-v derby presented by Pohjantähden ja Breeders' Prize presented by Pohjantähden finaaleihin.

  • Kuva

Breeders’ Prizen voittaja Backwoods Diamond Kiss.

4-vuotiaiden Racing Noviisisarjan finaaliin saatiin kolme ykköstulosta, kun Karoliina Setälä – Zara des Essarts, Iitu Hurskainen – Lovejoy L ja Marika Rättö – Cindy suorittivat uusinnan virhepisteittä.
Yhteensä 17 ratsukkoa oli lunastanut itselleen paikan finaaliin, jossa kuitenkin nähtiin vain 10 ratsukkoa. Arvostelu A.1.1. tarkoittaa sitä, että uusinnassa saman virhepistemäärän saavuttaneet ratsukot ovat tasavertaisia.

5-vuotiaiden Racing Noviisisarjaan osallistui myös 10 ratsukkoa. Voittoon ratsasti Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen – Patrone 0-0 tuloksella aikaan 47,43. Toiseksi ratsasti Jasmin Korhonen – S Halftime myös tuplanollalla. Kolmanneksi Katariina Ala-Äijälä Landorsilla, jolle tuli uusinnassa 4 virhepistettä.

5-v derby presented by Pohjantähdessä sunnuntain finaaliin lähdettiin neljällä nollatuloksella viidestä ratsukosta. Vain Essi Kivelällä – Diamand Friend oli rasitteenaan 4 vp. Voittoon ratsasti Lasse Jäntti – Gerry J (Konstantinos KS 180 – Chablis 80) kahdella nollatuloksella.

Jännittävästä asetelmasta Breeders’ Prize presented by Hankkija -luokkaan lähtenyt Valtteri Reilin – Elvina Y ei säilyttänyt johtoasemaansa, vaan sai 12 virhepistettä. Voittoon nousi Susanna Rautanen Anna Kärkkäisen kasvattamalla tammalla Backwoods Diamond Kiss (Diarado – Corum, om. Maria Salminen).

Avoin 100 cm luokka meni Riikka Harjulan ja Berglanfs Veyron nimiin Heini Puomilan ollessa toinen Bealynilla. 110 cm luokassa Taru Vähämäki vei ykkössijan Cafe de Parisilla Ypäjän Ratsastajien Iina Purontakasen ja Pin Rock’s Born to be Wildin ollessa toisia. 120 cm luokka meni Klaukkalaan Cecilia Gundersbyn ja Carvallio HH:n mukana. Toiseksi tuli Kristiina Teerimaa – Hearty Hero vain noin sekunnin hitaammalla ajalla.

Kokonaistulokset:

Esteratsastus
Laatuarvostelu