Tammat putsasivat palkintopöydän Laatuarvostelussa

  • 21.8.2021

Lauantaina Nuorten estehevosten Festivaaleilla nähtiin laadukkaita nelivuotiaita Laatuarvostelussa ja Breeders' Prizeen saatiin jännittävä asetelma toisen osakilpailun jälkeen.

  • Kuva

Laatuarvostelun voittaja Madis Morna – Aroha Caramel, onnittelemassa tuomari Kari Nevala, Finnish Warmblood -yhdistyksen edustaja Hanna-Maria Korpi, Sanna Uotila Suomen Hippoksesta, rakennetuomari Anna Pajanen ja tuomari Carl-Harry Frey.

Valtteri Gundersby – Elvina Y (Elvaro x Nabab de Reve) lähtee Breeders’ Prizen kolmanteen osakilpailuun sunnuntaina ainoana ilman virhepisteitä. Kuusivuotias tamma on perheen omaa kasvatusta. Perässä tulevat neljällä virhepisteellä Susanna Rautanen – Backwoods Diamond Kiss, Juho Norilo – Gawain I ja Annika Voho – Sannie.

Avoimessa 90 cm luokassa Hevosopiston opiskelijat pärjäsivät Hevosopiston omistamilla hevosilla. Ada Tolvanen – Cender ratsasti puhtaan radan ja Essi Frisk – Ypäjä Kantri sai 4 vp.

4-7 vuotiaille hevosille avoimessa 90 cm luokassa ratamestari Johanna Mikkola oli onnistunut, kun puolet luokan osallistujista tekivät puhtaan radan ja palkittiin ruusukkeella arvostelulla A.1.0.

5-vuotisderbyyn osallistui vain viisi ratsukkoa. Ensimmäisen osakilpailun jälkeen neljä viidestä ratsukosta jatkaa ilman virhepisteitä kohti sunnuntain finaalia. Viisivuotiaita hevosia arvosteltiin myös ratsastettavuuden mukaan. Päivän parhaat pisteet sai Petra Virolaisen ratsastama, omistama ja kasvattama Cicerada (Cicero Z x Carismo II 123).

4-vuotiaiden Laatuarvostelussa kärkeen ratsasti Madis Morna. Linnea Haukilehdon kasvattama tamma Aroha Caramel (Chacoon Blue–Zazou II 2814 -Namelus R) sai yhteispisteet 8,91. Tamma sai laukasta jopa 9,3. Hevosen omistaa Familjen Granberg. Tuomarina toiminut Kari Nevala piti hevosta hyvin kevytjalkaisena ja nopeana ponnistamaan.
– Aroha Caramel halusi pitää puomit paikallaan. Todella hienolaukkainen ja hienosti ratsastettavissa oleva hevonen. Hyppy meni hyvin kropan läpi hypyn joka vaiheessa. Hevonen esiintyi hyvin tasalaatuisesti.

Morna luotsasi toiselle sijalle myös tamman, Key Coden. Key Code (Conthargos – Kanda 2976 – Calando IV) on Etta Koivulan omistama ja kasvattama. Pisteitä se sai 8,59. Myös kolmas sija jaettiin tammalle, Janna Jensenin ratsastamalle ja Mari ja Kimmo Lahden omistamalle Quaretta L:lle (Quardino L 184 – Celtas Chiaretta – La Zarras 119).
–  Tänä vuonna 4-vuotiaiden laatu oli oikein mukava, keskimääräisesti voi olla hyvin tyytyväinen. Kun katsotaan miten kasvatus on viime vuosina kehittynyt, voidaan todeta että, hevosten laukan laatu on hurjan paljon parantunut, ne ovat nykyaikaisempia ja kevyempiä. Hevosten ratsastettavuus on parantunut. Oikeaan suuntaan ollaan menossa. Nelivuotiaalle voi sattua estevirheitä, se ei ole vakavaa vaan mielenkiintoista on mitä sen jälkeen tapahtuu, analysoi kokenut esteratsastaja, valmentaja ja tuomari Nevala.

Pohjantähti Triple Crown ensimmäinen paalu on siis Aroha Caramelin hallussa, tulevaisuus näyttää voittaako tamma huikean palkinnon. Pohjantähti Triple Crown on uusi, Ruotsista mallia saanut erikoispalkinto, jossa sekä Laatuarvostelun, 5-vuotisderbyn että Breeders’ Prizen voittavan hevosen omistaja palkitaan 10 000 euron lisäpalkinnolla.

5-v derby presented by Pohjantähti tulokset ensimmäisen osakilpailun jälkeen:
Petra Virolainen, LOHJAN RATSASTAJAT RY – Cicerada 0 vp / 8,0 p
Lasse Jäntti, HOLLOLAN RATSASTAJAT RY – Gerry J 0 vp / 7,9 p
Gyula Moldováni, TUOMARINKYLÄN RATSASTAJAT RY – Lucill dé Vil 0 vp / 7,7 p
Jenna Suomi, EQUESTRIAN TEAM TURKU RY – Ria Elisabet 0 vp / 7,2 p
Essi Kivelä, LOUNAIS-ESPOON RATSASTAJAT RY – Diamand Friend 4 vp / 7,4 p

Breeders’ Prize presetend by Hankkija tulokset kahden osakilpailun jälkeen:
Valtteri Gundersby, RIDING CLUB SOLBACKA RY – Elvina Y 0 vp
Annika Voho, RATSASTUSSEURA ORK RY – Sannie 4 vp
Juho Norilo, RATSASTUSSEURA AINO RY – Gawain I 4 vpSusanna Rautanen, RATSASTUSSEURA TAVASTIA RY – Backwoods Diamond Kiss 4 vp
Maija Yli-Huhtala, RATSASTUSSEURA VARSA RY – Del-Uriana 8 vp
Salla Varenti, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Moon Boy 10 vp
Antti Linna, SALON RATSASTUSSEURA RY – Plan B L 12 vp
Lotta Lampinen, TAMPEREEN RATSASTUSSEURA RY – Stamina KS 20 vp

Lisätietoa tapahtumasta: https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/nuorten-hevosten-festivaali/

Tapahtuma on avoin yleisölle, lunastahan ilmaislipun TÄÄLTÄ

Käsiohjelma TÄÄLLÄ

Kokonaistulokset, lähtölistat ja aikataulut:

Esteratsastus
Laatuarvostelu

Livelähetykset lauantai-sunnuntai:  http://www.haven.fi/live/