Nuorten estehevosten Festivaali käynnistyi

  • 20.8.2021

Perjantain ohjelmassa oli enimmäkseen niin kutsuttuja clear round -luokkia, joissa kaikki virhepisteettömän tuloksen tehneet palkitaan.

  • Kuva

Maija Yli-Huhtala – Del-Uriana

Myös Racing Noviisissarjan tutustumisluokka ratsastettiin clear round -periaatteella. Lähtijöitä kahdella eri estekorkeudella, 90 cm ja 100 cm, oli yhteensä 12.

Lisäksi ratsastettiin avoimia luokkia tasoilla 100-120 cm sekä Breeders Prize presented by Hankkija -osakilpailun ensimmäinen luokka 120 cm estekorkeudella. Breeders Prize on kasvattajakilpailu 6-vuotiaille Finnish Warmblood -hevosille.

Avoimen 100 cm luokan voitti Ratsastusseura Varsaa edustava Maja Grafe – Blondie Brownie, 0 vp 39.45. Toiseksi ratsasti Terhi Toivonen Someron seudun Hevosurheilijoista Armani Boylla ja kolmanneksi myös Ratsastusseura Varsaa edustava Neea Suvitie – Colinda.

Maja Grafe – Blondie Brownie pärjäsi myös avoimessa 110 cm luokassa sijoittumalla toiseksi Kimitööns Ryttaren Taru Vähämäen kiilatessa Cafe de Parisilla johtoon.

Breeders Prize presented by Hankkija ensimmäinen osakilpailu ratsastettiin kahdeksan ratsukon voimin clear round -luokkana. Virhepisteettömät suoritukset tekivät Susanna Rautanen – Backwoods Diamond Kiss, Juho Norilo – Gawain I, Valtteri Gundersby – Elvina Y ja Maija Yli-Huhtala – Del-Uriana.

Päivän viimeinen luokka ratsastettiin avoimena 120 cm luokkana aikaa vastaan. Riding Club Solbackaa edustava Valtteri Reilin tyylitteli Clavina Y:llä kärkeen ajassa 64,18. Toiseksi tuli Ratsastusseura Tavastiasta Sari Kalliomaa – Berglands Reventon 0 vp, 74,16 ja kolmanneksi Neea Karvinen – Jasmijn Kaarinan Kenttäratsastajista tuloksella 0 vp, 75,49.

Lisätietoa tapahtumasta: https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/nuorten-hevosten-festivaali/

Tapahtuma on avoin yleisölle, lunastahan ilmaislipun TÄÄLTÄ

Käsiohjelma TÄÄLLÄ

Kokonaistulokset, lähtölistat ja aikataulut:

Esteratsastus
Laatuarvostelu

Livelähetykset lauantai-sunnuntai:  http://www.haven.fi/live/