Hevosopiston tallissa virusinfektio

  • 20.8.2021
  • Kuva

Hevosopiston tallissa on todettu yksittäisellä hevosella virusinfektioon viittaavia oireita, kuumetta ja jalkojen turvotusta. Vakavan tarttuvan taudin riski on vähäinen, mutta kaikkiin oireileviin hevosiin tulee suhtautua mahdollisesti tartuttavina. Mahdollisissa kontaktissa olleiden hevosten omistajiin on otettu yhteyttä. Hevonen ei asu samassa tallissa viikonlopun kilpailutapahtumaan osallistuvien hevosten kanssa. Hevosta hoidetaan yhteistyössä Ypäjän Hevossairaalan kanssa.

Suosittelemme välttämään kaikkia ylimääräisiä hevoskontakteja sekä mittaamaan hevosilta ruumiinlämmön päivittäin, mielellään aamuin illoin. Mikäli oireita ilmenee, suositellaan ottamaan yhteyttä eläinlääkäriin tarkempia ohjeita varten.

Yleiset hygieniaohjeet ehkäisevät tehokkaasti tartuntoja:
– ethän anna hevosten kosketella maneesin tai muiden yleisten tilojen pintoja
– pese kädet talliin mennessäsi ja sieltä lähtiessäsi
– käytä vain hevosen henkilökohtaisia välineitä
– vaatteet ja kengät tulisi vaihtaa tai desinfioida eri tallien välillä
– talleihin on lisätty desinfiointimahdollisuuksia

Hevosten parissa toimivien asiakkaiden toivotaan tulevan paikalle puhtaissa varusteissa, samoilla vaatteilla ja varusteilla ei liikuta eri tallien välillä. Hevosten terveydentilaa Hevosopiston talleissa seurataan erityisen tarkasti.

Lisätietoja:

Krista Hellgren
Palvelu- ja kehitysjohtaja
040 665 5768

Pirkko Herd
Valmennuskeskuksen johtaja
040 681 5877

Majoitus- ja karsinavaraukset:
Asiakaspalvelu ja majoitusvastaanotto
(02) 760 21
reception@hevosopisto.fi

Hevosten tartuntaepäilyt:
Anne Sjöholm, Ypäjän Hevossairaala
Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri
040 046 1122
anne.sjoholm@hevossairaala.fi